toxico Posted July 17, 2013 Report Share Posted July 17, 2013 Witam , mam pytanie do użytkowników obu broni , która z nich lepiej nada się dla początkującego , która ma lepsze osiągi oraz nada się do lasu? Jaka sprężyna spokojnie wejdzie w G36 od boyi bez wymiany innych rzeczy? Dodam że mogę wydać max. 470zł. Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted July 17, 2013 Report Share Posted July 17, 2013 Oba są równie dobre. Kwestia gustu. Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted July 17, 2013 Report Share Posted July 17, 2013 Flaki mają praktycznie te same.Jeżeli to rk nie jest full stalowe, to nie brał bym go pod uwagę. Gieta powinna sp120 uciągnąć.Więcej w stocku nie ma sensu. Quote Link to post Share on other sites
toxico Posted July 17, 2013 Author Report Share Posted July 17, 2013 (edited) A jak z zasięgiem w tym G36? Nada się spokojnie do lasu? Co do RK-01 to jest to wersja ze znalu. Edited July 17, 2013 by toxico Quote Link to post Share on other sites
toxico Posted July 17, 2013 Author Report Share Posted July 17, 2013 Kolega, który de facto zna się na replikach odradził mi replikę boyi ze względu Blow Back-a który w tanich replikach słabo działa i polecił CM.011, co sądzicie o tej broni z kolei? Z tego co wyczytałem słabiej wypada pod względem boyi. Quote Link to post Share on other sites
laqum Posted July 17, 2013 Report Share Posted July 17, 2013 To niech Ci kolega nie podpowiada, bo boyi g001 z blowbackiem działa świetnie pod warunkiem, że się smaruje ten mechanizm. Jest to kopia giety od Aresa. Cm 011 jest gorsze. Była to próba wprowadzenia nowszej wersji CM 003 ale coś im nie wyszło. Radzę szukać cm003 gdzieś używanej bo nowej już nie kupisz bo jest wycofana. Tak btw. Czy kolega przeczytał chociaż 2 tematy o gietach? Jest ich tu pełno i zapewne było już takie pytanie. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
toxico Posted July 17, 2013 Author Report Share Posted July 17, 2013 Z tego co usłyszałem wszystkie G36 są w jakimś stopniu nieszczelne , jak się to sprawdza i czy to jest napewno prawda? Mam także pytanie dla posiadaczy RK-01, czy sprzedawane obecnie RK-01 z plastikowym chwytem są już nową serią z lepszymi bebechami , czy są nadal gorsze od RK-01W? Quote Link to post Share on other sites
laqum Posted July 17, 2013 Report Share Posted July 17, 2013 (edited) Każda chinka jest nieszczelna ( chodzi o repliki!!! ), jedna w większym stopniu, druga w mniejszym zależy jak chinol zrobił :icon_razz:. Tak czy siak poszukaj sobie tematu o nieszczelnościach replik. Edited July 17, 2013 by laqum Quote Link to post Share on other sites
jajeczkowiec Posted July 17, 2013 Report Share Posted July 17, 2013 Ja do niedawna miałem RK-01 i osobiście polecam :P możesz mieć małe problemy z kostką stykową aczkolwiek moim zdanie zakup lepszy od giety bo wykonanie zewnętrze jest na bardzo wysokim poziomie. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts