Odpaleniec Posted July 20, 2013 Report Share Posted July 20, 2013 Hejka, pare dni temu przyszła do mnie replika G36 od GFC. po zaladowaniu wystrzelilem caly magazynek, a nastepnego dnia nie chce strzelac. Podłaczylem baterie do ładowania i wieczorem dalej nic... Po nacisnieciu spustu slychac tylko cichy brzdek chyba jakiejś sprezynki. Myśle że to wina bateri i silnik nie daje rady naciagnac baterii i sie cofa. Bateria jest Ni-Mh i czytałem że jak zrobi sie ciepła to jest naładowana, a moja caly czas jest zimna tylko ładowarka sie troche grzeje. Nie mam pomysłu co z tym zrobić więc prosze was o pomoc. Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted July 20, 2013 Report Share Posted July 20, 2013 Kupowa, fabryczna chińska bateria. Wymień. Quote Link to post Share on other sites
blackblut Posted July 20, 2013 Report Share Posted July 20, 2013 (edited) czytałem że jak zrobi sie ciepła to jest naładowana Nie wiem gdzie to czytałeś..... No ale Podaj pojemność, napięcie oraz parametry ładowarki(prąd ładowania) W instrukcji zazwyczaj pisze ile się ma bateria ładować Edited July 20, 2013 by blackblut Quote Link to post Share on other sites
Odpaleniec Posted July 20, 2013 Author Report Share Posted July 20, 2013 Input230V AC 50Hz 100mA Output8.4V DC 300 mA Quote Link to post Share on other sites
blackblut Posted July 20, 2013 Report Share Posted July 20, 2013 (edited) Podaj jeszcze pojemność baterii i napięcie Sprawdź jeszcze ważną rzecz czy ładowarka jest sprawna wsadź tam jakąś żarówkę lub jeśli posiadasz zmierz go miernikiem. Byle nie językiem niby to transformatorowa ładowarka i 220 nie powinno ci polecieć ale lepiej dmuchać na zimne... Edited July 20, 2013 by blackblut Quote Link to post Share on other sites
Odpaleniec Posted July 20, 2013 Author Report Share Posted July 20, 2013 (edited) 8.4V 1600mAh W batce cos jest bo silniczek podpialem i sie krecil Edited July 20, 2013 by Odpaleniec Quote Link to post Share on other sites
blackblut Posted July 20, 2013 Report Share Posted July 20, 2013 Ale podepnij pod ładowarkę Baterię powinieneś ładować około 5h Quote Link to post Share on other sites
Odpaleniec Posted July 20, 2013 Author Report Share Posted July 20, 2013 batke ladowalem ok 10j i nic Quote Link to post Share on other sites
blackblut Posted July 20, 2013 Report Share Posted July 20, 2013 Ok podepnij do zasilacza coś by sprawdzić czy działa Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted July 20, 2013 Report Share Posted July 20, 2013 Ja swoją rację, która jest prawdą w dodatku już napisałem :). Quote Link to post Share on other sites
blackblut Posted July 20, 2013 Report Share Posted July 20, 2013 Jeszcze raz nie załapałem Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted July 20, 2013 Report Share Posted July 20, 2013 Ja swoją rację, która jest prawdą w dodatku, już napisałem :), vide, drugi post. Quote Link to post Share on other sites
blackblut Posted July 20, 2013 Report Share Posted July 20, 2013 Ale jeśli bateria jest nowa to powinno wszystko działać. Quote Link to post Share on other sites
Luminofor Posted July 20, 2013 Report Share Posted July 20, 2013 Dokładnie tak jak mówi SirHawk, kup porządną baterie. To co dają do replik to czasem nawet baterią nie powinno się nazywać. Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted July 20, 2013 Report Share Posted July 20, 2013 Chiński akumulator z zestawu? To jest syf, kiła i mogiła najczęściej, zdarzają się i takie, które w ogóle nie pozwalają wystrzelić choćby jednej kulki. Quote Link to post Share on other sites
blackblut Posted July 20, 2013 Report Share Posted July 20, 2013 Nie zgodzę się z tym no ale cóż, sprawdź ładowarkę tak jak pisałem Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted July 20, 2013 Report Share Posted July 20, 2013 Więc trafiłeś na akumulator typu OK, tak jak ja ostatnio. Moje poprzednie dwa chińskie akumulatory z zestawu były kupą. Ładowarki chińskie z zestawu są prawie zawsze OK, ale nigdy całkowicie bezpieczne dla baterii. Quote Link to post Share on other sites
Odpaleniec Posted July 21, 2013 Author Report Share Posted July 21, 2013 Nie mam pewności że to batka ale we wtorek sie dowiem w sklepie A na gwarancje moge wyslać tylko batke? Bo nie opłaca mi sie wysyłać całej repliki bo to wyniesie ok 20zł a troche dołoże i kupie nowa batke. Quote Link to post Share on other sites
blackblut Posted July 21, 2013 Report Share Posted July 21, 2013 Sprawdziłeś zasilacz? Czy w ogóle ładuje baterię? Quote Link to post Share on other sites
grzesiek141 Posted July 21, 2013 Report Share Posted July 21, 2013 http://gunfire.pl/product-pol-1152200280-Replika-subkarabinka-GFG14.html zapewne to ten karabinek. Jeśli to prawda, to wątpię, czy problemem jest bateria. Quote Link to post Share on other sites
PiPERo Posted July 21, 2013 Report Share Posted July 21, 2013 (edited) Jeżeli faktycznie dostał baterie gfc to na 101% nie jej wina, baterie są nowe i dopiero co wprowadzone tak więc nie ma co ich oskarżać że czas je popsuł tak jak stockowe chińskie. Do mojej repliki też dołączony był gfc energy 1600\9,6. Wystrzeliłem na nim z 500 kulek i już nie dał rady uciągnąć, kupiłem imaxa b6 ustawiłem program i naładowałem, pod koniec robi się ciepła, gdy jakaś cela jest już pełna zaczyna oddawać energie w postaci ciepła tak długo aż wszystkie zostaną napełnione. Na koniec ładowarka piszczy że full i wszyscy są zadowoleni. Kup dobrą ładowarkę. Edited July 21, 2013 by PiPERo Quote Link to post Share on other sites
Odpaleniec Posted July 21, 2013 Author Report Share Posted July 21, 2013 Jeśli to nie wina akumulatora to co możę być nie tak? Quote Link to post Share on other sites
Luminofor Posted July 21, 2013 Report Share Posted July 21, 2013 Najpierw podepnij pewny aku (np od kogoś pożycz), wtedy będziesz wiedział, czy to bateria, czy coś innego. Quote Link to post Share on other sites
Odpaleniec Posted July 21, 2013 Author Report Share Posted July 21, 2013 we wtorek skocze do serwisu to zobacze Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts