bradley3542 Posted July 23, 2013 Report Share Posted July 23, 2013 Witam. Mam dosyć śmieszny problem. Niestety pożyczyłem kumplowi replika i wróciła do mnie bez bezpiecznika, bo jej nie dopilnował i ktoś dla żarów ukradł bezpiecznik. Chce kupić nowy z tym, że się na elektryce nie znam i nie wiem ile amperów ma mieć ten bezpiecznik. Sprawdzałem, czy replika ogólnie strzela dlatego złączyłem kabelki na krótko. Replika chwilę strzelała po czym przestała było słychać pykanie silnika a kable, styki baterii i sama bateria była nagrzana. Czy to normalne ? Na replice kolegi cm039 bateria działała normalnie bez nagrzewania. Quote Link to post Share on other sites
Kazik94 Posted July 23, 2013 Report Share Posted July 23, 2013 (edited) Miliony tematów na ten temat. Tłok Ci się zablokował w tylnim położeniu i wystarczy odkręcić kosz z silnikiem i podważyć antyreversal, po tej akcji tłok wróci na swoje miejsce. Prosta sprawa, czasami należy wiedzieć coś o swojej replice, szczególnie, że jesteś na Wmasg od 3 lat, bo takie sytuacje często zdarzają się w boju i ludzie panikują oraz niepotrzebnie wysyłają na gware choć naprawa trwa minutkę.... Lepiej spodkładkuj, nasmaruj i problem zniknie i kup mocną batkę. Edited July 23, 2013 by Kazik94 Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted July 23, 2013 Report Share Posted July 23, 2013 Albo weź mocniejszą batkę, ustaw selektor na ogień pojedyńczy i strzel-tłok powinien przeskoczyć i pracować normalnie. Quote Link to post Share on other sites
bradley3542 Posted July 24, 2013 Author Report Share Posted July 24, 2013 Kazik twoja porada mi bardzo pomogła. Prawdopodbnie rozwalił mi się przez to tłok. Oddałem replikę do kumpla który się na tym zna. Może on coś poradzi. Quote Link to post Share on other sites
P&P Posted July 24, 2013 Report Share Posted July 24, 2013 Nie mógł przez to tłok pójść, zobacz na mocniejszej baterii, kałachom to pomaga. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts