Kulisz Posted July 25, 2013 Report Share Posted July 25, 2013 Udało się komuś w replikach z gb v2 z selektorem Emkowym wyłączyć/zablokować tryb automatyczny? Quote Link to post Share on other sites
P&P Posted July 25, 2013 Report Share Posted July 25, 2013 Po co chcesz blokować? Quote Link to post Share on other sites
Kulisz Posted July 25, 2013 Author Report Share Posted July 25, 2013 Nie lubię siać na automacie to po pierwsze. Po drugie dzisiaj wymieniając ubitego guardera na sprężynę elementa wyszło mi trochę za dużo fps, a w mojej okolicy mamy koleżeńską umowę, że powyżej 450fps tylko semi. Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted July 25, 2013 Report Share Posted July 25, 2013 No to jak koleżeńska umowa, to chyba nie problem mieć selektor na semi ustawiony? Quote Link to post Share on other sites
Kulisz Posted July 25, 2013 Author Report Share Posted July 25, 2013 No jest tak ustawiony, jednak czasami się zdarza, że przypadkowo przestawiam w trakcie biegu. Wiem, że wrócenie do nastawu na semi to ułamek sekundy ale jakby istniała możliwość zdezaktywowania auto to bym z niej skorzystał chętnie ;) Quote Link to post Share on other sites
P&P Posted July 25, 2013 Report Share Posted July 25, 2013 Na auto też idzie strzelić 1 kulką :D Quote Link to post Share on other sites
mk8539020 Posted July 25, 2013 Report Share Posted July 25, 2013 Podpiłować płytkę selektora tak aby nie podnosiła przerywacza w ustawieniu auto. Quote Link to post Share on other sites
seger Posted July 25, 2013 Report Share Posted July 25, 2013 Łatwiej: wyjmij gb, ustaw płytkę na semi, za płytką ok 2mm, wywierć mały otwór i wkręć wkręt jakiś malutki. Zablokowane na stałe :) Quote Link to post Share on other sites
Kulisz Posted July 25, 2013 Author Report Share Posted July 25, 2013 Dzięki za rady, spróbuję pierw mniej inwazyjnie czyli piłowanie a nie wiercenie ;) Quote Link to post Share on other sites
P&P Posted July 25, 2013 Report Share Posted July 25, 2013 Z tym że możesz połamać płytkę jak jednak podczas biegu nieświadomie przełączysz selektor :D Albo selektor. Quote Link to post Share on other sites
blackblut Posted July 26, 2013 Report Share Posted July 26, 2013 A nie prościej wyciąć 3mm z płytki selektora tak by płytka nie odciągała przerywacza? i nawet po przełączeniu selektora na auto i tak będzie semi... Quote Link to post Share on other sites
P&P Posted July 26, 2013 Report Share Posted July 26, 2013 Po co psuć płytkę skoro można zrobić niewinny nawiert i jak się znudzi to wykręcić śrubkę? Quote Link to post Share on other sites
seger Posted July 26, 2013 Report Share Posted July 26, 2013 A nie prościej wyciąć 3mm z płytki selektora tak by płytka nie odciągała przerywacza? i nawet po przełączeniu selektora na auto i tak będzie semi... Nie do końca. Jeżeli wytniesz kawałek płytki, nie będzie się trzymać sprężynka na płytce i nie będzie wtedy też trybu semi. Moja metoda jest akurat najlepsza. Najmniej inwazyjna w działanie repliki i można powrócić do auto jeżeli się ze chce dość łatwo. Kwestia wyjęcia gb i wykręcenia wkrętu. Quote Link to post Share on other sites
blackblut Posted July 26, 2013 Report Share Posted July 26, 2013 No nie wiem :) W ASCU gen 2 jakoś to działało :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts