Firzen Posted August 7, 2013 Report Share Posted August 7, 2013 Witam, Stała się dość nietypowa sytuacja, moje g36 od jg przestało strzelać a gdy naciskałem na spust, było słychać takie pstrykanie, wyjąłem adapter magazynków i z okolic gb tam gdzie mniej więcej zaczyna się "strefa" spustu poszedł dym, kable były gorące. Zanim jeszcze przestała strzelać gdy strzelałem ogniem automatycznym słyszałem jakby po każdej serii sprężyna się ruszała (mniej więcej, nie wiem jak to opisać). Proszę o pomoc! Pozdrawiam, Firzen Quote Link to post Share on other sites
P&P Posted August 7, 2013 Report Share Posted August 7, 2013 Zacinka tłoka, zmielenie zębatek, i jeszcze kilka innych czynników, bez rozebrania się nie obejdzie. Palą Ci się styki. Quote Link to post Share on other sites
Firzen Posted August 7, 2013 Author Report Share Posted August 7, 2013 Jak odeśle na gwarancję to mi to naprawią? Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted August 7, 2013 Report Share Posted August 7, 2013 Proste, chyba że otwierałeś gejboksa. Quote Link to post Share on other sites
Fishbonee Posted August 7, 2013 Report Share Posted August 7, 2013 Zanim jeszcze przestała strzelać gdy strzelałem ogniem automatycznym słyszałem jakby po każdej serii sprężyna się ruszała (mniej Pewnie anti-reversal poszedł i przy okazji zblokował zębatki. Jak masz gwarancje to pakuj i wysyłaj :D. Quote Link to post Share on other sites
Lafayette Posted August 7, 2013 Report Share Posted August 7, 2013 Dokładnie, ruszanie zębatek to objaw urypanego anti-rewersala. Po każdym strzale takie "ziuuu" słuchać :) Gwarancja, albo oddaj jakiemuś polecanemu serwisantowi z okolicy, żeby naprawił i porobił kilka innych rzeczy, m.in. uszczelnił :) Quote Link to post Share on other sites
Firzen Posted August 8, 2013 Author Report Share Posted August 8, 2013 Dobra wysyłam na gwarancję, dam znać jak dostanę z powrotem. Dzięki za pomoc w każdym razie ;) Quote Link to post Share on other sites
Firzen Posted August 28, 2013 Author Report Share Posted August 28, 2013 Karabin przyszedł parę dni temu, ale teraz już o tym napiszę. Faktycznie padł zatrzask anti reversal, wszystko naprawili i od razu zrobili przegląd repliki ;) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts