Barus Posted August 7, 2013 Report Share Posted August 7, 2013 Witam. Mam bardzo dziwny problem z silnikiem (?!) w moim M15 od CA. Otoż po oddaniu strzału tłok zamiast zostać w bezpiecznej pozycji cofa się i po chwili wraca na odpowiednie miejsce. Nieraz tak się dzieje, gdy chcę oddać strzał. Możecie mi powiedzieć w czym jest problem ? :) Quote Link to post Share on other sites
P&P Posted August 7, 2013 Report Share Posted August 7, 2013 Wytłumacz to? Jeśli słychać że silnik się cofa po puszczeniu spustu to antyreversal padł. Quote Link to post Share on other sites
Barus Posted August 7, 2013 Author Report Share Posted August 7, 2013 To wygląda tak jakby silnik na nowo chciał naciągnąć sprężynę, po uprzednim oddaniu strzału. (na semi oczywiście) Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted August 7, 2013 Report Share Posted August 7, 2013 Jeśli po oddaniu strzału na semi tłok jest naciągany jeszcze kawałek - i zostaje w tej pozycji, to jest to całkowicie normalne, aczkolwiek możliwe do zlikwidowania poprzez montaż mosfetu z ab. Natomiast jeśli tłok jest naciągany po strzale, a następnie wraca do spoczynkowego położenia - to pewnie padł AR i trzeba go jak najszybciej wymienić, bo możesz rozwalić sobie tłok i/lub zębatki. Quote Link to post Share on other sites
Barus Posted August 7, 2013 Author Report Share Posted August 7, 2013 przed chwilą ją rozkręciłem, i tak jak mówicie poszedł AR. Dzięki za szybką odpowiedź. Aha i jeszcze jedno. jaki silnik poleciacie na m120? :D Quote Link to post Share on other sites
P&P Posted August 7, 2013 Report Share Posted August 7, 2013 Cymy z niebieską "dupą" Na semi na stockowch zębatkach buja M140 ale o ROF można zapomnieć - 5k/s :P Na semi ładna reakcja na spust. A to wszystko na lipo 7.4V 5000mAh Quote Link to post Share on other sites
Barus Posted August 8, 2013 Author Report Share Posted August 8, 2013 Okej :D dzięki wielkie. Temat do zamknięcia :D Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts