Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

CM.031 a używka CM.028

Recommended Posts

Witam,

pewnie wiele razy padało pytanie o owe dwie repliki, lecz jak widać w tytule CM.028 to używka. Sprzedawca zapewnia, że jego przebieg 10 około 1000 kulek, do tego wspomina, że replika broni może być jeszcze 11 miesięcy na gwarancji (wspomnę także iż jestem jeszcze za młody na strzelanki, nie wiem, czy to jakoś pomoże). I tu pada moje pytanie: czy warto wydać 2x więcej i kupić nową replikę, czy można zaryzykować i kupić używaną ?

Pozdrawiam,

Justus

Witam,

pewnie wiele razy padało pytanie o owe dwie repliki, lecz jak widać w tytule CM.028 to używka. Sprzedawca zapewnia, że jego przebieg 10 około 1000 kulek, do tego wspomina, że replika broni może być jeszcze 11 miesięcy na gwarancji (wspomnę także iż jestem jeszcze za młody na strzelanki, nie wiem, czy to jakoś pomoże). I tu pada moje pytanie: czy warto wydać 2x więcej i kupić nową replikę, czy można zaryzykować i kupić używaną ?

Pozdrawiam,

Justus

Zapomniałem dodać linków do tychże broni, oto one:

I - http://gunfire.pl/product-pol-1152189390-Replika-karabinka-CM031.html

II - http://wmasg.pl/pl/consignment/show/471124

Ok. mam jeszcze jedno pytanie, mianowicie, czy w nówkach trzeba przesmarowywać jakieś części ? Jak już mówiłem, póki co na strzelanki jestem za młody, więc nie będę wymieniał, np. gumki hu, czy lufy na preckę. Chodzi mi tylko o smarowanie nowych części.

Jeśli decydujesz się na kupno używki z gwarancją to wiedz, że jeśli sprzedający rozebrał wcześniej karabin i Ci o tym nie powiedział - gwarancji nie ma. Może Ci dawac papierki, faktury, pieczątki. Nigdy nie znasz historii repliki.