Konte Posted August 21, 2013 Report Share Posted August 21, 2013 Jak w temacie ... mam problem z tym, ze po strzelaniu (zazwyczaj na auto) wypadaja mi pojedyncze kulki z lufy. Jaka moze byc przyczyna? Moze byc to wina zbyt luznego maga? Poradzcie cos ... bo to bardzo mnie irytuje ;) Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted August 21, 2013 Report Share Posted August 21, 2013 Jaką masz teraz gumkę HU ? Quote Link to post Share on other sites
chomik_pl Posted August 22, 2013 Report Share Posted August 22, 2013 Tak jak napisał verb007 - gumka do wymiany. Napisz tez czy replika stock czy coś wymieniałeś? Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted August 22, 2013 Report Share Posted August 22, 2013 Albo do wymiany albo jest źle założona. Quote Link to post Share on other sites
Konte Posted August 22, 2013 Author Report Share Posted August 22, 2013 (edited) gumke mam czarna systemy a zakladal ja w gunfire ;) nic poza tym na razie nie wymienialem ... moze glupie pytanie ale pierwszy raz rozkrecam moja replike .... czy ten pierscien ktory jest z gumka idzie za gumka? zn. za komora hu? Edited August 22, 2013 by Konte Quote Link to post Share on other sites
chomik_pl Posted August 22, 2013 Report Share Posted August 22, 2013 (edited) Może ta fotka ci pomoże. http://www.airsoftre...368_Medium_.JPG Mialem kiedyś podobny problem w M4 P&J. U mnie wymiana gumki rozwiązała problem, ale skoro masz Systeme to faktycznie może jest coś nie tak poskładane jak potrzeba. Spróbuj poszukać na youtube filmu z instruktarzem. Czy problem występuję tylko na auto czy na singlu tez? Edited August 22, 2013 by chomik_pl Quote Link to post Share on other sites
Konte Posted August 22, 2013 Author Report Share Posted August 22, 2013 (edited) Nie wiem czy musze na cos zwrocic szczegolna uwage ale zalozylem gumke jeszcze raz i dalej to samo. Zauwazylem tylko ze jak hop up ustawie odpowiednio to ttzyma kulki w lufie. Jak jest na maxa to wtedy nie strzelam kulkami wcale (zostaja w replice), a jak na min to powtarza sie pusty pierwszy strzal i kulki wypadaja z lufy (obojetnie czy na auto czy single). Jak mam hop up mnoej wiecej posrodku to wszystko dziala normalnie ale tak jakby gumka nie krecila .... pomimo regulowabia lot kulki jest mniej wiecej taki sam ... moze kulki troche mocniej wylatuja ale parabola lotu jest zblizona ... czy to ze wsadzam gumke na sucho (nie mam w domu aktualnie nic do smarowania) moze miec jakis wplyw na jej ulozenie w komorze? Edited August 22, 2013 by Konte Quote Link to post Share on other sites
Konte Posted August 22, 2013 Author Report Share Posted August 22, 2013 (edited) I jeszcze jedna dziwna sprawa .... mianowicie gdy wyjąłem gumkę, to kładąc na niej ( na kołnierzu) kulkę, ta chyba powinna się trzymać a nie wpadać do środka... mam rację? niestety kulka na mojej gumce się nie trzyma ... zna ktoś może dokładną długość systemy czarnej? może mi jej nie wsadzili a ja się morduję ze stokową :icon_smile: ?? ale w dotyku ta którą wkładam do repliki jest bardziej miękka i jest dłuższa ...więc pewnie systema :icon_wink: Edited August 22, 2013 by Konte Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted August 22, 2013 Report Share Posted August 22, 2013 Założyłeś gumkę HU z kołnierzem do komory która współpracuje tylko z gumkami bez kołnierza, jak założysz stockowa gumkę problem zniknie. Możesz też wymienić komorę HU aby używać czarnej systemy. Na początek jeszcze sprawdź czarna gumkę Guardera do komory którą teraz masz. Quote Link to post Share on other sites
Konte Posted August 22, 2013 Author Report Share Posted August 22, 2013 Nie do konca bo stokowa gumka tez ma kolnierz :) Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted August 22, 2013 Report Share Posted August 22, 2013 Mhmmm... No to męcz się dalej :) Quote Link to post Share on other sites
Karol93 Posted August 22, 2013 Report Share Posted August 22, 2013 (edited) Kiedys tak mialem jak przy wymianie gumki mi dystanser wypadl i nawet nie wiedzialem ze takie cos istnieje. Sprawdz czy to masz. Jesli masz to,to poprostu wymien gumke. Ostatnio kupilem zielona GG i mi tak podkrecala w kosmos kulki po 30-40m ze sie nie dalo strzelac. Wymiana na czarna systemke pomogla. Edited August 22, 2013 by Karol93 Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted August 22, 2013 Report Share Posted August 22, 2013 Powtarzam, problemem jest komora! Quote Link to post Share on other sites
chomik_pl Posted August 23, 2013 Report Share Posted August 23, 2013 Poskładaj to wszystko do kupy i zrób fotki jak to wygląda po zlorzeniu. Chodzi mi głownie o to jak wygląda komora hopup po zamontowaniu w replice. Zdjęcie od dołu przez otwór magazynka. Zastanawiam się czy dysza lufa wraz z gumka wchodzi wystarczająco głęboko do komory hopup. Chronowales swoja replikę? Jak wyglądają fps-y? Jaka masz sprężynę? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts