Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Problem z podawaniem kulek G&P.

Recommended Posts

Witam. Mam problem z podawaniem kulek w moim SAM-R G&P.

Zawsze używałem magazynków low-cap Boyi'a i wszystko pięknie podawało, aż do wymiany GB ze standardowego G&P na wzmocniony.

Po włożeniu maga replika wystrzeli 3-5 kulek niektóre podwójnie i się zacina, żeby dalej strzelała trzeba docisnąć magazynek wtedy słychać jak mag zwalnia kulki i znowu można oddać kilka strzałów.

W jakimś temacie wyczytałem żeby podkleić kawałek rzepa w gnieździe magazynka, w moim przypadku rozwiązuje to tylko problem "latających" magów.

W replice siedzi standardowa komora hop-up i gumka Systemy.

Wszystkie moje magazynki działają w innej replice G&P ze stockowym GB, oraz replice VFC.

Czy wymiana komory hop-up na np. King Arms'a może rozwiązać mój problem?

Wydaje mi się, że dysza działa poprawnie. Z gumką napewno wszystko ok. Na 3 pytanie trudno mi odpowiedzieć bo jeszcze samodzielnie nie otwierałem GB.

NIe napisałem, że jak trzymam i ciągle dociśnięty magazynek to replika strzela poprawnie. Tak jakby komora hop-up za płytko wchodziła w magazynek i nie otwierała tego "ząbka".

Ale co ma piernik do wiatraka? Może po wymienie szkieletu komora "usiadła" wyżej i wystarczy wymienić magi na takie z lepszym/dłuższym kominem? Jeśli komora siedzi na nowym szkielecie wyżej to pozostaje frezowanie czoła gb (przyznasz sam, że to durny pomysł, bo nie po to zakładasz wzmocniony gb żeby go potem osłabiać frezowaniem).

Sprawdziłem tak jak napisałeś i rzeczywiście komora HU nie wchodzi w magazynek odpowiednio głęboko. GB wymieniłem bo stary pękł i o żadnym frezowaniu nawet nie myślę.

Które magazynki mają "lepszy/dłuższy" komin? Zawsze kupowałem tanie magi bo były skuteczne i nie szkoda było mi ich zniszczyć albo zgubić. A nie ma może komory HU z dłuższą tą częścią, która wchodzi w magazynek?