brat_Klont Posted August 23, 2013 Report Share Posted August 23, 2013 Witam, szukając repliki pistoletu P8 potrzebnej mi do stylizacji BW natknąłem się na Gunfire.pl na następującą replikę: http://gunfire.pl/product-pol-1152196754-Replika-pistoletu-H-K-USP-P8-na-CO2.html Pytanie czy warto? Odstrasza mnie fakt że replika w większości zbudowana jest z ABSu (w wypadku zamka i szkieletu nie przeszkadza mi to, ale już wykonanie z tego materiału części wewnętrznych budzi moje wątpliwości), ale przyzwoita cena i oznaczenia... Czy ktoś miał styczność z tą repliką? Jak wrażenia? Czy warto, czy może raczej szukać innej repliki P8? Dodam tylko że pistolet ma służyć do wypełniania kabury i sporadycznego strzelania (góra jeden magazynek na akcji, a i tam nie zawsze, czyli 1-2 magazynki miesięcznie). Z góry dziękuję za odpowiedzi i opinie. Quote Link to post Share on other sites
JarekPN Posted August 23, 2013 Report Share Posted August 23, 2013 Zwróciłeś uwagę że ma aż 420 fps ? - to raczej do strzelania w terenie otwartym jedynie ; chyba, że będzie zgoda w Twoim zespole, że możesz na bliskich dystansach również używać (w sumie nie strzela seriami, ale nawet wtedy warto by było mieć już wyrobiony nawyk celowania w korpus a nie w twarz). Quote Link to post Share on other sites
brat_Klont Posted August 23, 2013 Author Report Share Posted August 23, 2013 Nie zwróciłem, ale to faktycznie rozwiązuje problem, replika do CQB się nie nadaje... Pozostaje pytanie czy nada się choćby do taktyki zielonej? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts