Marmaj71 Posted September 12, 2013 Report Share Posted September 12, 2013 Witam! Kupiłem z TG kolimator eotech 552 od ACM. Chciałem wyregulować punkt celowniczy w poziomie - nie da się, chyba coś za mocno przekręciłem :/ Czytałem gdzieś, że da się to naprawić poprzez rozebranie kolimatora i założenie na swoje miejsce zatrzasku od śruby do regulacji, nie wiem gdzie to jest. Proszę o pomoć Marcin Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted September 13, 2013 Report Share Posted September 13, 2013 Jak rozbierzesz kolimator ( 2 śruby z tyłu i 4 od spodu ) to w środku masz dość prosty mechanizm oparty o 2 śruby do regulacji. Rozbieraj powoli bo kable są w acm lutowane na ślinę a do tego są tam 4 sprężynki wielkości 0,5cm długości. Quote Link to post Share on other sites
danesz Posted September 13, 2013 Report Share Posted September 13, 2013 A wziąłes pod uwagę, że w kolimatorze, z racji specyfiki jego działania, regulując plamkę na oko nie będziesz widział efekektu ? Dopiero przy skrajnych położeniach będziesz widział różnicę. Lub w czasie przystrzeliwania karabinka... Btw. Założę się że w czasie rozbierania porwiesz kable ;> Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts