Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Witam, planuję zakup kamizelki w rg do multicuma, ale jedna rzecz nie daje mi spokoju. Czy do kamizelki mbss (tej bez zakrytych boków) da się doczepić cummerbund tak żeby dało się to używać bez paca? Owy cummer może byc oczywiście szyty na zamówienie, bo raczej dedykowanych z tego co szukałem nie ma :)

Oczywiście mógłbym kupić mbav, ale 450zł vs. 180 (za tyle ostatnio w komisie widziałem) to jednak różnica, nawet jakbym miał płacić 100 za cummerbund :)

Pozdrawiam

http://www.asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=3337

Sądzę że zadziała, ale nie rozumiem czemu twierdzisz że mbss nie może być używane bez paca. Paca jest kamizelką na wkłady miękkie, które powinny być noszone pod standardowymi płytami- które w tym przypadku chcesz nosić w plate carrierze mbss. Zamiast tego można nosić miękkie wkłady odpowiedniego kształtu też w kamizelce mbss, rezygnując z paca (lub płyty stand alone). Rezultatem jest zmniejszenie powierzchni ciała chronionej przed odłamkami i pociskami pistoletowymi, ale płyty dalej chronią.

Ogólnie cummerbound jedynie zwiększy Ci przestrzeń do montażu oporządzenia.