Fisher21 Posted September 21, 2013 Report Share Posted September 21, 2013 Witam. mój problem polega na tym, że kulki skręcają w prawo po około 8 m od wystrzału i lecą takim łukiem. gumka hu na zero podkręcona. Jak przykręcę gumkę to bardzo mocno leci w górę. Nie wiem co z tym zrobić. Wysłać na reklamację ? kulki G&G 0.25 g. Replikę mam od 3 dni Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted September 21, 2013 Report Share Posted September 21, 2013 Na początek poczytaj forum dokładnie bo temat był nie raz wałkowany, baaaa, nawet kilka dni temu ale został zamknięty tak jak ten zostanie zamknięty. Zdejmij tłumik płomienia czy co to tam masz i kręć lufą w lewo co jakiś czas sprawdzaj jak lecą kulki. Jeśli to nie pomorze to pewnie coś trzeba poprawić z gumką/dystanserem..... Quote Link to post Share on other sites
Fisher21 Posted September 21, 2013 Author Report Share Posted September 21, 2013 Dobrze, ale jak zdejmę tłumik płomienia, to nie mam i tak dostępu do lufy (żeby nią kręcić) . Nie musisz od razu w taki sposób mnie traktować.. siedziałem dziś 3 godziny na wsmag i przeglądnąłem całe to podforum (problemy i serwis -> repliki elektryczne) Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted September 21, 2013 Report Share Posted September 21, 2013 Mhmmm, no to jeszcze w ogólnych poszukaj... Quote Link to post Share on other sites
Fisher21 Posted September 21, 2013 Author Report Share Posted September 21, 2013 (edited) odkręciłem ten fire hider, no ale ta wew. lufa jest schowana (2 centy krótsza niż lufa zewnętrzna) i nie mam jak nią kręcić.. Jakieś pomysły? czy muszę zrobić to w ten sposób ? http://www.i9kompania.fora.pl/asg-artykuly-i-zasady,13/wymiana-gumki-hop-up-w-naszych-replikach,76.html Edited September 21, 2013 by Fisher21 Quote Link to post Share on other sites
Fisher21 Posted September 22, 2013 Author Report Share Posted September 22, 2013 zrobiłem zdjęcie. Wydaje mi się, że dobrze jest ustawione.. nie mam pojęcia dlaczego kulki skręcają w prawo.. [/img] Quote Link to post Share on other sites
JarekPN Posted September 22, 2013 Report Share Posted September 22, 2013 Spróbuj też przeczyścić lufę i gumkę HU - może jest gdzieś zabrudzenie i zminia się zachiwanie kulki w lufie. Quote Link to post Share on other sites
Fisher21 Posted September 22, 2013 Author Report Share Posted September 22, 2013 to jest nowa replika - 3 dni ma. Jednak się pokuszę o reklamację. Płace taki hajs to wymagam osiągów i celności jak inne repliki za tą kasę. Dzięki za pomoc. Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted September 22, 2013 Report Share Posted September 22, 2013 Masz obróconą lufę w prawo. Wyjmij lufę z hop-upem i pokręć lufą. Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted September 22, 2013 Report Share Posted September 22, 2013 Odkrec tlumik plomienia i spradz bez niego. Quote Link to post Share on other sites
Fisher21 Posted September 23, 2013 Author Report Share Posted September 23, 2013 sprawdziłem. zeby przekrecic lufe musze rozkrecac body? nie strace gwarancji jak to zrobie? Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted September 23, 2013 Report Share Posted September 23, 2013 Gwarancja jest na gearbox. Quote Link to post Share on other sites
Fisher21 Posted September 24, 2013 Author Report Share Posted September 24, 2013 rozmawiałem z nimi i powiedzieli, że jak rozkręcę to też stracę gwarancje.. Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted September 24, 2013 Report Share Posted September 24, 2013 A zapytaj jak to udowodnią ? :D Quote Link to post Share on other sites
Fisher21 Posted September 27, 2013 Author Report Share Posted September 27, 2013 Witam. po części dla zainteresowanych: Odesłałem replikę tak jak mi radzili w biurze obsługi klienta. Kurier przyjechał po to, odebrał (nic nie płaciłem) zabrał to. Już następnego dnia od złożenia reklamacji. Kolejnego dnia replika już była u nich. Serwisant dzwonił do mnie, gdyż poprosiłem, aby przy okazji wymienili gumkę hu, okazało się, że mają na stanie G&G silikonową zieloną, o co poprosiłem. Zapłaciłem 27 zł. przelewem. Gumka już zamontowana. Serwisant poinformował mnie, że to wina gumki hop up, była troszkę poszarpana jak to powiedział, zniszczona - nie wiem dlaczego, jeśli to była funkiel nówka sztuka. Wymienili wszystko doszczelnili komorę, wymienili zapadkę przeciw powrotną, konsultant powiedział, że do paczki załączyli również mały prezent w ramach przeprosin. Za robociznę nic nie policzyli jak i za transport. oto notka obsługi serwisowej: Notatka obsługi sklepu 2013-09-27 15:16 wymiana gumki hu, zapadki przeciw powrotnej. czyszczenie kostki stykowej, spasowanie elementów komory hu Tutaj muszę bardzo pochwalić ten sklep gunfire. Dla nowicjusza jest to bardzo przyjazny sklep i na prawdę odwala kawał dobrej roboty. Tak trzymać! polecam ps. (to nie jest reklama sklepu, tylko moja subiektywna opinia) dziękuje. Temat do zamknięcia. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts