Shaco17 Posted September 28, 2013 Report Share Posted September 28, 2013 Witam.Zainteresowała mnie ta oto replika : http://www.taiwangun.com/r29-1911-mkiv-army Mam odnośnie niej parę pytań szukałem tutaj na forum coś o niej ale nic nie znalazłem jeśli coś przeoczyłem proszę o przekierowanie. Jak wygląda spasowanie repliki?Jakiej jakości jest aluminium ? Czy ktoś z Was miał ją w rękach? Polecacie ją czy też może nie? Mój budżet to około 300zł więc jeśli polecacie coś lepszego to napiszcie ? Czy ta replika jest tak na prawde metalowa ? bo opis zawiera tylko to co otrzymujemy w zestawie Link to post Share on other sites
Nitro Posted September 28, 2013 Report Share Posted September 28, 2013 (edited) 1 Dupy nie urywa,ale tragedii nie ma.Klekocze przy mocniejszym potrząsaniu,wykonanie mierne. 2 Nie aluminium,tylko stóp cynku i aluminium.Jak wyżej.Dupy nie urywa ale jest lepszy niż np WE. 3.Miałem(R27).Jeżeli nie oczekujesz fajerwerków,to jest ok. Strzela przyzwoicie , części zamienne są. Tak jest metalowa. Plastikowe są tylko okładziny W tej cenie ta replika jest ok. Możesz też poszukać 1911 od Bella,lub KJW, lub KP-03. Równie przyzwoite repliki,a może nawet i lepsze. Edited September 28, 2013 by Nitro Link to post Share on other sites
Fboardpro Posted September 28, 2013 Report Share Posted September 28, 2013 (edited) Witam, mam tę replikę od 2 tygodni. Po otrzymaniu jej zajęło mi ok 3 godziny żeby doprowadzić ją do normalnego stanu. W lufie wciąż były opiłki mosiądzu, ogólnie replika miała ślady dość słabej jakości smaru oraz syfu. Spust wymagał dopracowania, sprężyna kurkowa wymagała przesmarowania, bezpiecznik chwytu też wymagał trochę wysiłku żeby spełniał swoją funkcję. Pozycja pół-zabezpiecozna kurka wymagała pracy pilnikiem żeby zaskoczyła. Hop up nie działał, blaszka dociskająca wymagała lekkiego dogięcia, koło regulacji miało jeszcze kawałek odlewu który trzeba było odłamać. Łożysko lufy było trochę luźne, wymagało lepszego dopasowania Po wystrzeleniu ostatniej kulki zamek nie bardzo chciał pozostać w tylnym położeniu, łatwo dało się to naprawić jednak ciężko to opisać słowami :icon_smile:. Przód szkieletu wymagał trochę pracy papierem ściernym żeby nie ocierał o dół zamka (jednym to nie przeszkadza, mi owszem). Szczerbinka jest dość luźno osadzona, regulacja działa, wymaga dopracowania. Obecnie jest skręcona żeby skasować luz. Jeżeli chodzi o spasowanie to jak to w chińczyku jest trochę luzu, jeżeli potrząśniemy repliką to trochę klekocze, zamek najwięcej ma bocznego luzu. Magazynek natomiast bardzo ładnie jest spasowany, lufa także. Replika posiada pełne oznaczenia, to jest jej duży plus, okładziny chwytu są gumowane, jest w pełni metalowa i jest to raczej jest znal ponieważ jest cięższa niż aluminium. Wykonanie jak na tę cenę jest bardzo dobre, nie ma zacieków, przetarć czy śladów odlewów. Pistolet strzela powtarzalnie, mocno kopie, magazynek nie cieknie, dobrze podaje kulki. Pistolet jest celny. Jeżeli ktoś ma pojęcie o replikach GBB to śmiało polecam. Jeżeli ktoś jest świeży w temacie i za bardzo nie wie jak się zabrać za rozbiórkę pistoletu to odradziłbym zakup, wymaga ona trochę pracy po zakupie żeby w ogóle zacząć strzelać. W galerii jest kilka zdjęć repliki, osobiście jestem z niej zadowolony. Szczerze to długo polowałem na nią za granicą jednak fabryka Army przez rok była zamknięta z powodu praw do oznaczeń ostrej broni, jak na razie to udało mi się dostać R27 (Kimber Warrior) oraz właśnie R29, w kolejsce czeka tylko R27 (MEU). Jeżeli masz jeszcze jakieś pytania to wal śmiało. Pozdrawiam. Edited September 28, 2013 by Fboardpro Link to post Share on other sites
Shaco17 Posted September 28, 2013 Author Report Share Posted September 28, 2013 Hmm to chyba nie kupie bo jestem w tym zielony :D a co byś powiedział na tą replike http://www.taiwangun.com/replika-m92f-m9-heavy-weight-gas-pistol-kjw Link to post Share on other sites
Fboardpro Posted September 29, 2013 Report Share Posted September 29, 2013 Jeżeli o tą Berettę chodzi to mogę ją śmiało polecić, mam ją od ponad roku. Bazuje na sprawdzonym systemie Marui, co prawda zamek oraz szkielet jest z ABSu jednak jest dość ciężka. Hop up w niej jest stały, co oznacza że nie można go regulować, mimo to na kulkach 0.25g dobrze sobie radzi, na chrono pokazuje średnio 320FPS. Jedyne co należy zrobić po zakupie to przetrzeć krawędzie szyn po których się porusza zamek wodnym papierem ściernym ponieważ są bardzo ostro wykończone i ścierają prowadnice zamka. Bardzo prosta czynność, później tylko standardowe przesmarowanie i replika gotowa do użytku. W moim egzemplarzu zainstalowałem okładziny z logiem Beretty od WE oraz wygrawerowałem trademarki (standardowo replika ich nie posiada), oto efekty: http://hosting-zdjec.pl/view.php?filename=268750Zdj_cie1763.jpg http://hosting-zdjec.pl/view.php?filename=959532Zdj_cie1766.jpg Pozdrawiam. Link to post Share on other sites
Shaco17 Posted September 29, 2013 Author Report Share Posted September 29, 2013 Dzięki raczej ją kupie a mógł byś mi wytłumaczyć które dokładnie krawędzie przetrzeć ? bo nie chcem czegoś przetrzeć czego nie trzeba Link to post Share on other sites
Fboardpro Posted September 29, 2013 Report Share Posted September 29, 2013 Po ściągnięciu zamka widoczne są długie srebrne szyny po których śmiga zamek. Kanty oraz krawędzie są ostre, to je trzeba lekko wygładzić papierem ściernym. Link to post Share on other sites
Shaco17 Posted September 29, 2013 Author Report Share Posted September 29, 2013 A jak z blow backiem w tej replice dosyć mocny czy nie spodziewać się cudów?? A i mógł byś mi powiedzieć gdzie znajduje się przycisk do zwalniania zamka po wystrzeleniu ostatniej kulki ? A żeby zdjąc zamek jest tak jak w colcie że wyciągami pin ? Link to post Share on other sites
Fboardpro Posted September 29, 2013 Report Share Posted September 29, 2013 BB jest ok, fajnie kopie. W instrukcji znajdziesz niezbędne informacje :) Wpisz na youtubie m9 gbb to wyskoczy masa filmików z opisami, recenzjami itd. Link to post Share on other sites
Recommended Posts