Antek_243 Posted October 26, 2013 Report Share Posted October 26, 2013 Przeglądając asortyment sklepów ASG spotkałem się z granatnikami. O co w tym chodzi? Jak działają? Co dają i czy można je wykorzystać na polu walki? Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted October 26, 2013 Report Share Posted October 26, 2013 Działają jak strzelba - wyrzucają z siebie naraz dużo kulek. Quote Link to post Share on other sites
arend Posted October 26, 2013 Report Share Posted October 26, 2013 Wiem że to strzelba ale chyba najfajniej ilustruje działanie airsoftowego granatnika. A tak ogólnie: - sam granatnik kosztuje (koszt średniej klasy to 3 stówki) - dobre niezawodne granaty też kosztują (średniej klasy to półtorej stówki sztuka) a przydałoby się ich mieć kilka. Ja mam trzy takie na 160 kulek każdy i czasami jest mało. - zużywają sporo drogiego gazu. - zużywają sporo kulek (ale można je karmić najtańszymi) - efekt użycia granatnika w polu jest raczej psychologiczny. Głośne puknięcie i chmura kulek skutecznych na około 20m - efekt w cqb lub na mniejsze odległości jest morderczy. Rzecz idealna do czyszczenia pomieszczeń i korytarzy. Najszybsze podsumowanie: trzeba mieć kasę. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts