tadeuz Posted November 6, 2013 Report Share Posted November 6, 2013 Witam, posiadam g36k od jg (dokładnie g608-4) i chciałbym skrócić front na ten od wersji C. U krakmanów znalazłem front (http://www.taiwangun.com/chwyt-przedni-do-g36c-z-zestawem-3-szyn-cm), wiem że będę musiał kupić krótszą lufę wewnętrzną oraz zewnętrzną. Kombinując udało mi się zewnętrzną odkręcić i teraz pytanie, czy na to odrazu mogę założyć atrapę tłumika, czy muszę jakąś przejściówkę czy inne coś załatwić. Oraz czy ten front będzie pasował do JG, albo czy widzieliście go gdzieś taniej. Z góry dzięki Quote Link to post Share on other sites
tomekan96 Posted November 6, 2013 Report Share Posted November 6, 2013 Wersja G36k to przedłużona g36c, więc spokojnie możesz przykręcić tłumik pod tą krótszą lufę. Zakładasz krótką lufę wewnętrzną, tłumik na skróconą zewnętrzną i front. Front możesz albo kupić ten co podałeś albo poszukać gdzieś jakiejś używanej giety sprzedawanej na części lub uszkodzonej i po prostu przełożyć tłumik Quote Link to post Share on other sites
Winiacz Posted November 7, 2013 Report Share Posted November 7, 2013 A nie lepiej po prostu odkręcić przedłużenie lufy zewnętrznej? Uzyskujesz w ten sposób długość wersji C. Swoją drogą nie chciałbyś sprzedać frontgripa od K? Quote Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted November 7, 2013 Report Share Posted November 7, 2013 (edited) Przykręcasz tłumik bezpośrednio do imitacji bloku gazowego i masz wersje C, tylko trzeba krótszą lufe wewnętrzną i jakiegoś front gripa. Edited November 7, 2013 by Huba_lbn Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts