mixmaxmux Posted November 6, 2013 Report Share Posted November 6, 2013 Witam Czy mógłby ktoś się wypowiedzieć o tej replice? http://www.taiwangun.com/pj25-p-j chodzi mi o wersję customową robioną na zamówienie. Czytałem już o niej kilka tematów na forum jednak żaden tak naprawdę nie udzielił mi konkretnej odpowiedzi... Czy warto ją kupować? Czy należy już na starcie coś wymienić? Zależy mi aby replika miała zasięg skuteczny ~40-50 metrów. Quote Link to post Share on other sites
Tomek P-ń Posted November 6, 2013 Report Share Posted November 6, 2013 Zasięg skuteczny 40-50 metrów można mieć w spokoju w "normalnej" emce o średniej długości lufy bez zbędnych kombinacji - nawet w stocku. Z moich doświadczeń z SR-25, a właściwie jej siostrzanym AR-10 wynika, że w typowych polskich warunkach leśnych nie nadaje się ona do aktywnych działań na polu walki - jest za długa, i przez to zbyt mało mobilna (a ja do małych ludzi nie należę). Jest to typowa replika do zadań z pogranicza snajpera, i strzelca wyborowego a nie "szturmowca". Quote Link to post Share on other sites
durrr Posted November 6, 2013 Report Share Posted November 6, 2013 Do szturmu wogóle to sie nie nadaje :) Spore wiosło z SR jest :maniak_usmiech: Quote Link to post Share on other sites
mixmaxmux Posted November 6, 2013 Author Report Share Posted November 6, 2013 Wcześniej używałem Dragunova który był jeszcze dłuższy od tej :P Dla mnie to nie problem. Głównie zależy mi na celności/jakości Quote Link to post Share on other sites
Tomek P-ń Posted November 6, 2013 Report Share Posted November 6, 2013 Dragunov szturmowy? We gotta badass over here! :D Ale serio - jeśli szukasz czegoś skutecznego w granicy 40-50 metrów to weź "normalną" replikę. Quote Link to post Share on other sites
Seravee Posted November 7, 2013 Report Share Posted November 7, 2013 Ja widzę że ludzie pominęli fakt że jeśli pęknie ci szkielet to jest on nieosiągalny na tą chwile w polsce Quote Link to post Share on other sites
mike88 Posted November 7, 2013 Report Share Posted November 7, 2013 do sr25 ?? :hahaha: Quote Link to post Share on other sites
Fort Posted November 8, 2013 Report Share Posted November 8, 2013 Zróbmy tak, ja ci kupie SR'kę od PJ, zrobie jej "tuning" jak Ci na tajwangunie, a podem ci ją odeślę. Tylko pozwól, że zatrzymam sobie resztę :) Będzie na boczniaka. Quote Link to post Share on other sites
mike88 Posted November 8, 2013 Report Share Posted November 8, 2013 Zróbmy tak, ja ci kupie SR'kę od PJ, zrobie jej "tuning" jak Ci na tajwangunie, a podem ci ją odeślę. Tylko pozwól, że zatrzymam sobie resztę :icon_smile: Będzie na boczniaka. nie rób mu takiego "tuningu" bo zaniżanie stockowych możliwości fps tej repliki średnio mu się będzie podobało :) z tego co na ichniej stronie widze to downgrade a nie tuning :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts