SuBorys Posted November 6, 2013 Report Share Posted November 6, 2013 (edited) Witam Od niedawna jestem posiadaczem repliki od Boyi i pierwszy mój drobny problem polega na tym: 1. Ta osłona na komorę ( http://www.dailymoti...s_komora_webcam ) Ociera o coś nie wiem dokładnie jeszcze jak to się nazywa ... o komorę hop up po prostu? I lekko odstaje . Moje pytanie brzmi czy muszę odkręcić cale body i po prostu wstukać tą blache czy wystarczy gdzieś jakoś dokręcić ? Bo odstaje lekko nie tak jak powinna być dlatego obciera. 2ga sprawa ale to już czytałem wcześniej na forum o tej replice temat. Podczas strzelania serią kulkami P&J 0,25 z magazynkiem stockowym kulki podczas serii po jakimś czasie strzela pustakami albo po dwie kulki albo strzeli na 30 cm i dalej nie rusza . Semi działa normalnie... I moje pytanie czy to wina magazynka i kulek . Zamówiłem mid capa do G36 i 1000szt G&G powinno wyeliminować problem ale wole się upewnić. 3. Gdy strzelam serią BB zostaje na 3/4 albo 2/4 pozycjii niż normalnie . Po paru strzałach ustawia się normalnie. Jeden strzał semi ustawia BB tak jak był. I moje pytanie czy to jest źle czy to tak może zostać . Jestem zielony jak w tych sprawach i to moja pierwsza replika więc stąd moje nietypowe pytania :icon_smile: I powoli się ucze tego wszystkiego : P Pozdrawiam Edited November 6, 2013 by SuBorys Quote Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted November 6, 2013 Report Share Posted November 6, 2013 1. Próbowałeś rozłożyć replikę i zobaczyć o co faktycznie ociera osłona? Bo nie brzmi to dobrze. Sprawdź czy nic się w środku nie poluzowało lub odgięło. Jest to bardzo proste 2. Kilka osób pisało że mają problemy na gorszych kulkach, nie dowiesz się czy masz to samo póki nie sprawdzisz na lepszych. Pewnie kulki G&G dadzą radę. 3. Przy auto jest to normalne, tłok zatrzymuje się w różnych pozycjach i to wszystko. Quote Link to post Share on other sites
Said Posted November 7, 2013 Report Share Posted November 7, 2013 1. Suwadło o nic nie ociera, u mnie było tak samo. Jeżeli nie stawia oporu to nic nie rozbieraj. Taki urok tego suwadła. 2.Zmień kulki na G&G. 3.Kolega wyżej już to wyjaśnił. Quote Link to post Share on other sites
SuBorys Posted November 7, 2013 Author Report Share Posted November 7, 2013 Dzięki za odp. Jeśli suwadło będzie coraz bardziej tak brzmiało to wtedy rozbiorę bo kumpel , który też kupił ostatnio ten sam model jemu nie ociera aż tak bardzo a ta blaszka ma tam trochę luzu. Nie nie rozbierałem jeszcze :) Ale niedługo mam zamiar. Kulki dzisiaj dotrą wraz z magazynkiem , więc sprawdzę z czym to sie je. Dobrze wiedzieć na przyszłość ;) Quote Link to post Share on other sites
Kris-bb Posted November 25, 2013 Report Share Posted November 25, 2013 Podepnę się pod temat - problem, gieta podaje po dwie kulki, jaka tego wina ? Kulki G&G , czasem leci na pusto. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts