asgszczepan Posted November 20, 2013 Report Share Posted November 20, 2013 (edited) Polecam ! pasuje idealnie , nie spada , nie luzuje. Używam juz od roku w PK i zero problemów :icon_biggrin: oczywiście sama skuwka jest krótka, ja się wspomogłem jeszcze spręzynką , taką jaka idą kule w boxie z minimi. Krótkie odcinki takiej sprężynki można dostać w każdym metalowym sklepie za dosłownie grosze Edited November 20, 2013 by asgszczepan Quote Link to post Share on other sites
mg schutze Posted November 20, 2013 Author Report Share Posted November 20, 2013 Sprężynek to ja mam cały słoik zostały po MG 42. Kolejny problem : Jeżeli silnik jest u góry to jaką komorę dać? Szkielet silnika wchodzi nam w regulację HU. Nie ten GB jest wręcz idealny... no prawie. Quote Link to post Share on other sites
Maza94 Posted November 20, 2013 Report Share Posted November 20, 2013 Cholerka... najlepiej by przypasowała komora od beryla Aresa, ona ma regulację od dołu. Zobacz MG może w recce Beryla jak wygląda element odpowiadający za regulację. Jak te zdjęcia Ci nie podpasują, to kumplom powiem, żeby obfotografowali swoje komory ;) Quote Link to post Share on other sites
mg schutze Posted November 20, 2013 Author Report Share Posted November 20, 2013 Mam w teamie jednego beryla ;) THX Nie planuję robić takiej grozy za dużo niewiadomych. Teraz kombinuję jak zrobić przeniesienie spustu w GB V3. Quote Link to post Share on other sites
Dread Posted November 20, 2013 Report Share Posted November 20, 2013 Zobacz temat tego pana: http://forum.wmasg.pl/topic/142309-uklad-procesorowy-kontroli-repliki-ala-ascu/ Styk na przerywaczu (zwanym w temacie "kowadełkiem"), spust może być wtedy gdziekolwiek. W grozie nie trzeba kombinować, bo selektor jest w tym samym miejscu, co w AK, więc przerywacz będzie działać jak trzeba. Resztę załatwia elektronika. Quote Link to post Share on other sites
mg schutze Posted November 20, 2013 Author Report Share Posted November 20, 2013 (edited) Ciekawe, ciekawe, znacznie upraszcza to sprawę. Ale nie jest do kupienia :icon_razz: a do V3 jest już ASCU i można iść na łatwiznę. Styk na przerywaczu (zwanym w temacie "kowadełkiem"), spust może być wtedy gdziekolwiek. W grozie nie trzeba kombinować, bo selektor jest w tym samym miejscu, co w AK, więc przerywacz będzie działać jak trzeba. Resztę załatwia elektronika. Czekaj czekaj selektor w V3 podbija po 1 strzale listwę styku i to rozłącza układ. Jak chcesz to zrobić "gdziekolwiek"? Edited November 20, 2013 by mg schutze Quote Link to post Share on other sites
Dread Posted November 20, 2013 Report Share Posted November 20, 2013 Jak masz mechanicznie, to przerywacz rozdziela styki na kostce. Jak masz na mikrostykach, to przerywacz wciska styk, który wysyła info do układu sterującego, który dyktuje spustowi jak ma się zachować. Nie masz mechanicznego połączenia przerywacza ze spustem, więc spust może być tak daleko, jak kable na to pozwolą :) Quote Link to post Share on other sites
mg schutze Posted November 22, 2013 Author Report Share Posted November 22, 2013 (edited) W sumie z racji tego, że nic nie umim to se wymyślem nowy mechanizm przeniesienia spustu. A co... Kolejne aksu zakupione, po nowym roku ruszam do boju z nowym projektem. Tym razem GB V3 + Soldatowy sposób na silnik. Przeniesienie spustu mechaniczne z działającym selektorem, ale bez bezpiecznika (na teraz, później mosfet i będzie bezpiecznik) Poniżej projekt przeniesienia spustu. Uploaded with ImageShack.us Edited November 22, 2013 by mg schutze Quote Link to post Share on other sites
Maza94 Posted November 22, 2013 Report Share Posted November 22, 2013 (edited) eMGieeee.... A co się stanie ze starą Grozą jak nową zrobisz? :icon_wink: Jakbyś nie miał co z nią zrobić to napisz :icon_wink:. Oczywiście, trochę bym ją dotaktycznił (chwyt pistoletowy magpula, risowana rura gazowa i latareczka), ale tak to nawet "famaso-grozą" nazywaną przez niektórych niepogardzę ;) Edited November 22, 2013 by Maza94 Quote Link to post Share on other sites
mg schutze Posted November 22, 2013 Author Report Share Posted November 22, 2013 (edited) Maza tam jest ogromny problem z magazynkami. GB przeszkadza, jak ją skończę to zobaczymy. :icon_wink: Docelowo chcę zrobić Hi capa z tego względu, ze to replika pod larpy nie milki. Edyta tak teraz pstrzę na to zdjęcie to wpadł mi do głowy sposób na bezpiecznik :) Edited November 22, 2013 by mg schutze Quote Link to post Share on other sites
mg schutze Posted November 23, 2013 Author Report Share Posted November 23, 2013 No i przeniesienie mechaniczne zrobione :P Uploaded with ImageShack.us Quote Link to post Share on other sites
historian1970 Posted November 23, 2013 Report Share Posted November 23, 2013 Kurna MG, ciebie kiedyś zamkną goście z Abwehry za ten warsztacik :icon_lol:. A swoją drogą nie chciałbyś zrobić BRENa na zamówienie prywatne, please? Quote Link to post Share on other sites
mg schutze Posted November 23, 2013 Author Report Share Posted November 23, 2013 (edited) Heheh THX a to kupić nie można ? chyba na GF były? Poza tym teraz mam ... trochę roboty Groza V2 ... SR3... G43 na oryginalnych częściach, i coś jeszcze miałem robić ... o widzisz zapomniałem :( Edited November 23, 2013 by mg schutze Quote Link to post Share on other sites
mg schutze Posted November 23, 2013 Author Report Share Posted November 23, 2013 A tak to działa :) BTW sorry za jakość kręcone wkrętarką a na koniec płytka zawiesiła się na sprężynie, która i tak docelowo będzie w innym miejscu. Quote Link to post Share on other sites
mg schutze Posted November 23, 2013 Author Report Share Posted November 23, 2013 Francuska groza buehehehehe Uploaded with ImageShack.us Quote Link to post Share on other sites
historian1970 Posted November 23, 2013 Report Share Posted November 23, 2013 Niestety to nie Bren był na GF tylko jego poprzednik czeski ZB26. Na Brena nadal czekamy. Pomyśl może jednak się skusisz. A tak na marginesie to ty to dłubiesz u Finów czy na urlopie jesteś? Quote Link to post Share on other sites
mg schutze Posted November 23, 2013 Author Report Share Posted November 23, 2013 Kurcze coś mam pomroczność chyba :) Ja u Finów grzebię ;) Quote Link to post Share on other sites
historian1970 Posted November 23, 2013 Report Share Posted November 23, 2013 To tam cie Abwehra nie sięgnie. Sprytne... :icon_razz2: Quote Link to post Share on other sites
mg schutze Posted November 24, 2013 Author Report Share Posted November 24, 2013 Hi cap bebechy i co ciekawe .... działa :D Uploaded with ImageShack.us Quote Link to post Share on other sites
asgszczepan Posted November 24, 2013 Report Share Posted November 24, 2013 A którędy bedziesz Pan kule sypał do środka ? :D Quote Link to post Share on other sites
mg schutze Posted November 24, 2013 Author Report Share Posted November 24, 2013 Za przeproszeniem od d..py strony :P już sypałem :) działa Quote Link to post Share on other sites
mg schutze Posted January 21, 2014 Author Report Share Posted January 21, 2014 Grozy V2 nie było i nie będzie za to będzie V3 i nie na idealnym GB T1 :icon_biggrin: Są inne rozwiązania tego problemu :icon_razz: Kolba może będzie 1 cm dłuższa niestety nie będzie się otwierać, za to jest szansa na selektor :) Quote Link to post Share on other sites
Maza94 Posted January 23, 2014 Report Share Posted January 23, 2014 Z tego co patrzyłem, to do T1ki można tylko części dostać i to nie wszystkie. Kompletne GB jest nie do zdobycia. Chyba, że wypruć go z Typa 97b albo 97, ale to raz, że nieopłacalne, a dwa NIEMORALNE! Jak można wybebeszyć taką piękną repliczkę :c Co do projektu z GB v3... ciekawy jestem wyników ;) BTW, MG Ty to z tymi V3kami to cuda wyczyniasz, tylko czekać aż wstawisz V3kę do jakiegoś rewolweru albo do pistoletu pokroju Makarona albo PPK ;P Quote Link to post Share on other sites
mg schutze Posted January 23, 2014 Author Report Share Posted January 23, 2014 :D Maza, trzeba naginać rzeczywistość do swoich potrzeb ;) A w tej Grozie u góry już jest GB zamontowany i nie jest to GB V3 :) ani cudowny, idealny T1 :D Quote Link to post Share on other sites
Maza94 Posted January 23, 2014 Report Share Posted January 23, 2014 Ahh, niedoczytałem (nieprzespana noc wdaje się we znaki), nie mam pojęcia co to za dżirboks :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts