Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Beretta trudny wybór

Recommended Posts

Witam. Mam bardzo ważne pytanie i dylemat co do wyboru beretty M9. Na oku mam dwie firmy KJW oraz WE, Doradźcie mi, która jest lepsza, oraz które z tych modeli są lepsze CO2, czy GG. Jestem zainteresowany tylko wyglądem "berettowskim". Żadne colty, glocki nie wchodzą w grę. Może poleciacie coś do 400 zł z berett innych producentów.

Z góry dziękuje

Zaczął bym od tego do czego ci ta beretta potrzebna, ile chcesz FPS itp.

Potem czy wolisz CO2 czy GG. GreenGaz jest właściwie bezużyteczny w temperaturach poniżej 10C

CO2 z reguły są bardzo mocne i zmieszczenie się w limitach CQB może być problemem.

Dodatkowe kwestie to sprawy wyglądu i inne preferencje.

Chcesz mieć blowback? Ruchomy zamek, full metal itp.

Najpierw musisz się określić czego od repliki wymagasz.

Ja używam KJW wersja z szyną, na GGas i CO2 (przy czym i tak stosuję jak na razie tylko magazynki GGas) - i sprawuje się bdb. Celny, wydajny. W niskich temp jednak sprawność na GG spada, ale ja się z tym liczyłem, a zależało mi na blow-backu.

Jedna uwaga: wersja A1 (z szyną) nie pasuje do kabury z tworzywa IMI, a podobno bez szyny pasuje, gdybyś planował taki system przenoszenia.

SW nie znam, ale z tego co pamiętam na forum polecane były zazwyczaj beretki TM lub KJW.