ZielonyPomidor Posted November 21, 2013 Report Share Posted November 21, 2013 Witam! Jako iż jestem młodym graczem i niedoświadczonym,nie mającym wcześniej kontaktu z replikami elektrycznymi, mam problem z tzw.tłumikiem płomienia.Otóż połamał mi się on,ponieważ był plastikowy i mam zamiar wymienić go na metalowy i tu pojawia się problem gdyż nie wiem jak pozbyć się plastikowego śmiecia bez uszkodzenia czegokolwiek.Czy jest tam jakieś zabezpieczenie,czy potrzebuje jakiegoś klucza? Tego jeszcze nie wiem. Z góry dziękuje i oczekuję na pomoc Tutaj link do mojej repliki: http://gunfire.pl/product-pol-1152199158-Replika-karabinka-szturmowego-DG06T.html Quote Link to post Share on other sites
falloutpl Posted November 21, 2013 Report Share Posted November 21, 2013 Obejrzyj to co z niego zostało, najprawdopodobniej jest w nim wkręt dociskowy na imbusik 1,5mm. Jeżeli jest, trzeba go solidnie poluzować. Quote Link to post Share on other sites
ZielonyPomidor Posted November 21, 2013 Author Report Share Posted November 21, 2013 Obejrzyj to co z niego zostało, najprawdopodobniej jest w nim wkręt dociskowy na imbusik 1,5mm. Jeżeli jest, trzeba go solidnie poluzować. niestety wraz z repliką, ładowarką etc. nie otrzymałem owego kluczyka ale dzięki za odp Quote Link to post Share on other sites
falloutpl Posted November 21, 2013 Report Share Posted November 21, 2013 To nic, kupisz takiego spokojnie w jakimś markecie budowlanym, jak pogrzebiesz w warsztacie u dziadka/taty/wujka to spokojnie znajdziesz. Quote Link to post Share on other sites
michalnwl Posted December 4, 2013 Report Share Posted December 4, 2013 Może trochę się spóźniłem, ale mam replikę z tej serii i potwierdzam. Na dolnej części tłumika (pod spodem lufy) jest maleńka śrubka. U mnie nie było problemów z tym, bo do mojego DG05T dostałem w zestawie owy kluczyk. Poszperaj dobrze i może znajdziesz ;) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts