Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam

Mam problem ze swoją repliką, zakupiłem ją kilka dni temu jako używaną. Wszystko fabryczne.

Mój problem polega na strzelaniu, mianowicie bo załadowaniu Hi-Cap'a nakręcam aż pojawiają się kulki, strzelę kilka razy na semi i muszę nakręcić znowu i strzela, ale gdy przełączę na auto po wystrzeleniu krótkiej serii kończą się kulki, nakręcam i wtedy już wcale nie strzela..

Jak jest mało kulek wcale nie podaje mag i muszę wsypać więcej, co to może być ? Sam mag czy coś więcej ?

Posted

Zrobiłem tamto, ale nadal ten sam problem.

Aż kliknie, nakręcam aż pojawią widać kulki, potem strzelam, znowu nakręcam i kulki nie wylatują z lufy, więc wyciągam maga a tam kulki na samej górze, nawet wylatuje jedna czy dwie.

Posted (edited)

masz kręcić tym kółkiem od nakręcania magazynka aż nie usłyszysz kliknięcia, a nie do czasu aż pokażą się kulki w wylocie

EDIT:

gwoli ścisłości - kliknięcie w nakręcanym hi-capie oznacza pełne naciągnięcie sprężyny podającej kulki

nakręcając tylko do momentu pokazania się kulek w wylocie prawie w ogóle nie naciągasz tej sprężyny w związku z czym ma ona energii na podanie tylko kilku kulek

Edited by Tomek P-ń
Posted

Zrobiłem to jednak jeszcze dzisiaj, poczekałem do pstryknięcia, choć musiałem kręcić bardzo długo -,- to jednak jest już dobrze, cały magazynek dwoma przekręceniami :) Wielkie dzięki za pomoc @Tomek P-ń