otisek429 Posted November 24, 2013 Report Share Posted November 24, 2013 Witam Mam problem ze swoją repliką, zakupiłem ją kilka dni temu jako używaną. Wszystko fabryczne. Mój problem polega na strzelaniu, mianowicie bo załadowaniu Hi-Cap'a nakręcam aż pojawiają się kulki, strzelę kilka razy na semi i muszę nakręcić znowu i strzela, ale gdy przełączę na auto po wystrzeleniu krótkiej serii kończą się kulki, nakręcam i wtedy już wcale nie strzela.. Jak jest mało kulek wcale nie podaje mag i muszę wsypać więcej, co to może być ? Sam mag czy coś więcej ? Quote Link to post Share on other sites
Oleander Posted November 24, 2013 Report Share Posted November 24, 2013 Troszeczkę smaru silikonowego na i pod zębatki w magazynku powinno załatwić sprawę. Quote Link to post Share on other sites
otisek429 Posted November 24, 2013 Author Report Share Posted November 24, 2013 Zrobię to dzisiaj i dam znać jak się sprawuje :) Quote Link to post Share on other sites
Tomek P-ń Posted November 24, 2013 Report Share Posted November 24, 2013 Na pewno nakręcasz mag tak jak powinieneś? Mam tu na myśli nakręcenie maga do czasu aż nie "kliknie" Quote Link to post Share on other sites
otisek429 Posted November 24, 2013 Author Report Share Posted November 24, 2013 Zrobiłem tamto, ale nadal ten sam problem. Aż kliknie, nakręcam aż pojawią widać kulki, potem strzelam, znowu nakręcam i kulki nie wylatują z lufy, więc wyciągam maga a tam kulki na samej górze, nawet wylatuje jedna czy dwie. Quote Link to post Share on other sites
Tomek P-ń Posted November 24, 2013 Report Share Posted November 24, 2013 (edited) masz kręcić tym kółkiem od nakręcania magazynka aż nie usłyszysz kliknięcia, a nie do czasu aż pokażą się kulki w wylocie EDIT: gwoli ścisłości - kliknięcie w nakręcanym hi-capie oznacza pełne naciągnięcie sprężyny podającej kulki nakręcając tylko do momentu pokazania się kulek w wylocie prawie w ogóle nie naciągasz tej sprężyny w związku z czym ma ona energii na podanie tylko kilku kulek Edited November 24, 2013 by Tomek P-ń Quote Link to post Share on other sites
otisek429 Posted November 24, 2013 Author Report Share Posted November 24, 2013 okej, jutro zrobię tak jak mówisz i napiszę czy coś się zmieniło :) Quote Link to post Share on other sites
P&P Posted November 24, 2013 Report Share Posted November 24, 2013 Lub za mocno naciągasz i się przycina mag. Quote Link to post Share on other sites
otisek429 Posted November 24, 2013 Author Report Share Posted November 24, 2013 Zrobiłem to jednak jeszcze dzisiaj, poczekałem do pstryknięcia, choć musiałem kręcić bardzo długo -,- to jednak jest już dobrze, cały magazynek dwoma przekręceniami :) Wielkie dzięki za pomoc @Tomek P-ń Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts