Arti2 Posted November 26, 2013 Report Share Posted November 26, 2013 Witam. Mam problem z wyborem magazynków. Doradźcie mi bardzo proszę. Upatrzyłem sobie 2 rodzaje: http://azteko.pl/magazynek-lowcap-m4-m16-metalowy-60-kulek-black-boyi-p-7007.html oraz http://azteko.pl/polimerowy-magazynek-na-60-kulek-do-serii-m4-black-p-5447.html Który jest warty. Nie chcę, żeby po 3-4 strzelankach się rozsypał. Zależy mi na tym, aby był z metalu. Ewentualnie doradźcie jakieś inne strony lub inne magazynki. Z góry dziękuje. Quote Link to post Share on other sites
ahmed91 Posted November 26, 2013 Report Share Posted November 26, 2013 P-magi A.C.M- u nie są z metalu. Low-cap-y boya nie są najlepszej jakości ale jeżeli nie oczkujesz zbyt wiele to ci wystarczą A który PMAG jest z metalu? Axel Quote Link to post Share on other sites
HeXs Posted November 26, 2013 Report Share Posted November 26, 2013 Wybierz ten, który Ci będzie pasował do repliki. To po pierwsze, po drugie to magazynki są solidne i wątpię, aby rozsypały się w takim czasie. Quote Link to post Share on other sites
JarekPN Posted November 26, 2013 Report Share Posted November 26, 2013 Magi Boyia są niezłe jak na tę cenę, wg mnie. Czasami wymagają wyciągnięcia wkładu i dokręcenia kilku śrubek, ale są tanie i raczej niezawodne (chyba, że w moim przypadku to właśnie kwestia tego przeglądu zerowego we własnym zakresie). Podają bdb. Używam ich i w sumie jeszcze mnie nie zawiodły. Kolor jest raczej szary ( a nie black, chyba że chodzi o wyblackły czarny ;-) ), więc trzeba się liczyć, że nieco się odróżnia od czarnej repliki. Farba matowa. Tych P&J nie znam. Quote Link to post Share on other sites
Hatch Posted November 27, 2013 Report Share Posted November 27, 2013 A może, drogi przyjacielu założycielu tematu, najpierw byś nas oświecił, jaką repliką dysponujesz, to wtedy my Ci podpowiemy, które magazynki najlepiej z Twoją repliką współpracują? Quote Link to post Share on other sites
Arti2 Posted November 27, 2013 Author Report Share Posted November 27, 2013 Replika to M4A1 od GFC, konkretnie GFG03 :-) Quote Link to post Share on other sites
Hatch Posted November 27, 2013 Report Share Posted November 27, 2013 Od siebie polecam lowy P&J. Koszt jednego w granicach 30zł (na taiwangunie cena potrafi się zmieniać z dnia na dzień- kwestia kursu dolara) a podają jak rasowe. Nieraz doświadczyłem ogromnego zdziwienia, gdy okazało się, że mag podał wszystkie kulasy ( a przecie z tym problemem potrafi się PTW borykać), jedyna moja ingerencja to podklejenie od strony spustowej gniazda magazynka jedną warstwą taśmy izolacyjnej- mag dzięki temu siedzi "ciaśniej" i pewnie dociska do komory. Quote Link to post Share on other sites
Cisko Posted November 28, 2013 Report Share Posted November 28, 2013 (edited) Mam te boye tylko w wersji tan. 4 sztuki śmigają u mnie w m4 jak marzenie. Przy rofie na poziomie 15k/s, nie zauważyłem pustych strzałów, z reguły zostają nie wystrzelone 2 kulki. Raz miałem kłopot z jednym magiem, ale okazało się że jakiś syf wpadł do środka i co parę kulek zacinał sprężynę. Trochę luźno siedzą w gnieździe (body JG), ale 4 paski taśmy klejącej materiałowej załatwiły sprawę (taśma wklejona w gniazdo a nie na magach). edit. Zapomniałem dodać że są całkiem solidne. Często lądują na ziemi jak trzeba szybko maga zmienić i do tej pory im nic nie dolega. Co prawda nie lądują na betonie, ale na utwardzonych i kamienistych drogach już im się zdarzało. Edited November 28, 2013 by Cisko Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts