Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Sordin Supreme - neckband poszukiwany

Recommended Posts

Jak w temacie.

Czy ktos widzial gdzies w sprzedazy neckband do tych sordinow? Przeszukalem juz kupe sklepow i nie widze, zeby MSA sprzedawalo to oddzielnie od sluchawek.

W ostatecznosci moze byc nawet kopia tego ustrojstwa albo uszkodzona replika - nowa kosztuje za duzo, zeby ja kupowac dla dwoch drutow i kawalka siatki z lamowka.

W sensie poszukujesz neckband by zastąpić uszkodzony neckband?

Trzeba szukać po zagranicy np srs tactical.

Nie, mam headband'a i chce go przerobic na neckband'a

Wersja headband i neckband są niekompatybilne.

Hmmmm, mozesz to rozwinac?

Swoja droga, wlasnie dostalem odpowiedz od MSA, ze... nie sprzedaja osobno tych drucikow i zebym sobie kupil caly zestaw. Tiaaa. Juz sie rozpedzilem.

Edited by Chochla

No jak niekompatybilne, może błędem będzie odwołanie się do kopii Sordinów które mam ale mocowanie "bandów" w neck i head jest takie samo. Gięcie drutu i miejsce przebiegu kabla jest tylko inne.

Dwoją droga nie lepiej kupić drut odpowiedniej średnicy, wygiąć go pod wymiar głowy (tym samym olewając regulację, która jest w fabrycznym) doszyć stosunkowo prosty, miękki headband i w odpowiednie miejsca dać luźną koszulkę termokurczliwą?

No jak niekompatybilne, może błędem będzie odwołanie się do kopii Sordinów które mam ale mocowanie "bandów" w neck i head jest takie samo. Gięcie drutu i miejsce przebiegu kabla jest tylko inne.

Popatrzylem na oba rozwiazania i jest jedna roznica. Inaczej wyglada mocowanie na tylnym grzybku. Na head jest zawijane wokol, na neck jest przewlekane.

Dwoją droga nie lepiej kupić drut odpowiedniej średnicy, wygiąć go pod wymiar głowy (tym samym olewając regulację, która jest w fabrycznym) doszyć stosunkowo prosty, miękki headband i w odpowiednie miejsca dać luźną koszulkę termokurczliwą?

Coz. w ostatecznosci to zrobie, chociaz chcialbym tego uniknac bo wyginanie drutu elastycznego jest nieco upierdliwe bez szablonow.

Kiedyś miałem ten sam plan i po bezowocnych poszukiwaniach zadzwoniłem do MSA w Polsce z pytaniem o konwersje head->neck.

Nieda da się - inny kształt muszki i typ montażu

Zawsze możesz dla pewności wysłać maila z zapytaniem na info.se@msasafety.com

Kiedyś miałem ten sam plan i po bezowocnych poszukiwaniach zadzwoniłem do MSA w Polsce z pytaniem o konwersje head->neck.

Nieda da się - inny kształt muszki i typ montażu

Co rozumiesz pod pojeciem muszki? Typ montazu faktczynie jest inny ale rozkrecilem swoje ostatnio i da sie to podmienic.

Zawsze możesz dla pewności wysłać maila z zapytaniem na info.se@msasafety.com

"Hi Marcin

Thank you for your that you have one MSA product.

You can not buy only a neckband. sorry for that.

Need to order a new complete with neckband.

Best regards"

Zostaje Ci rozwiązanie DIY lub sprzedaz plus kupno lub wymiana na neckbandy. Ja się poddałem

Tudziez zakup kopii do zabaw/treningow. Rozwiazanie o tyle dobre, ze nie bede sie musial barowac z produkcja wzmacniacza/wymiana mikrofonu, zeby zmusic je do wspolpracy z kopia PRC-152.

A tak z ciekawości, co takiego jest ci potrzebne że chcesz zmienić head na neck. Chodzi tylko o komfort?

TYLKO??? Teraz, zeby w ogole zalozyc FASTA na glowe uzbrojona w sordiny musze uzyc piesci lub gumowego mlotka. Nie okreslilbym tej sytuacji slowem 'tylko' :)

• 4 months later...