Brozek Posted December 2, 2013 Report Share Posted December 2, 2013 Siemasz. Replika o ktyórej piszę przeszła już przez wiele problemów (m.in. TEN temat) . Udało się już większość rozwiązać, jednak pozostaje kwestia niedziałającego hopka. Po zmianie GB z G&G na CA/G&P dysza wydaje się być zbyt długa. Jeżeli złożę wszystko poprawnie i komora Hop-Up dociska do GB, to niestety, ale magazynki nie podają kulek. Jeżeli przesunę komorę trochę do przodu, to kulki podawane są dobrze, ale hopek bardzo słabo kręci (jakby była nieszczelność). Spróbowałem uszczelnić komorę od strony GB taśmą teflonową, ale teraz dysza chyba źle chodzi, bo raz działa wyśmienicie, raz kręci slabo, innym razem z kolei ledwo kulka wylatuje z lufy. Macie jakieś propozycje? Krótsza dysza, przedłużenie "kołnierza" komory? Z góry dzięki i pozdrawiam, Brożek Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted December 2, 2013 Report Share Posted December 2, 2013 Jeśli faktycznie dysza jest za długo i nie podaje kulek to warto dobrać krótsza albo ją po prostu skracać stopniowo. Quote Link to post Share on other sites
Brozek Posted December 3, 2013 Author Report Share Posted December 3, 2013 Dysza spiłowana, do tego zaokrąglona i wydaje się, że równa. Na razie replika bangla świetnie, z czasem się okaże, na jak długo - dzięki Gloomer :) Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted December 3, 2013 Report Share Posted December 3, 2013 Patrz nigdy nie skracałem dyszy ale wiem, że można tak zrobić i pomogło :D! Nie ma problemu Brozek. Quote Link to post Share on other sites
Brozek Posted December 3, 2013 Author Report Share Posted December 3, 2013 Dla potomnych - to na prawdę miękki szit. Zacząłem od grubego pilnika, ale zwykły pilniczek do paznokci w zupełności wystarczy. No i radze to robić stopniowo i co chwilę przymierzać ;) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts