krzychu43 Posted December 3, 2013 Report Share Posted December 3, 2013 Witam. Posiadam replikę jak w tytule. Jakiś czas temu padła stokowa gumka HU i wczoraj kupiłem nową. Jest to czarna, sylikonowa gumka guardera. Jednak po zamontowaniu nie zauważyłem różnicy pomiędzy stokową a tą firmy Guarder. Dodatkowo replika generuje mniej FPS niż przed wymianą. Było 420 a teraz jest 360. Zasięg nie zmienił się. CZy ktoś może wie co może być przyczyną takiego spadku FPS? Pozdrawiam i czekam na sugestie Dzięki Quote Link to post Share on other sites
SnajperSWD Posted December 3, 2013 Report Share Posted December 3, 2013 Po pierwsze czarny guarder jest lipny ( polecam systeme energy czarna albo zieloną G&G) Po drugie gumka musi być dobrze założona potem test szczelności i w razie czego teflonfix Po trzecie sprawdź docisk komory do GB Quote Link to post Share on other sites
krzychu43 Posted December 3, 2013 Author Report Share Posted December 3, 2013 Czyli dałem sie w sklepie zrobić w bambuko bo sprzedawca ją zachwalał. Ok zrobie jak piszesz. Quote Link to post Share on other sites
SnajperSWD Posted December 3, 2013 Report Share Posted December 3, 2013 Guma nie jest taka straszna ale jeśli za jakieś 5 zł więcej masz gumkę idealną to lepiej dołożyć i się nie martwić pamiętaj też o tym żeby dystanser dobrze siedział bo ostatnio dostałem replikę gdzie klient wymienił sobie gumkę nie dość że naderwał zieloną G&G to zgubił dystanser. Quote Link to post Share on other sites
krzychu43 Posted December 3, 2013 Author Report Share Posted December 3, 2013 Za gumke dałem 40zł wiec nie wiem czy nie przepłaciłem. Teflonfix zrobiony, uszczelnione połączenie komora-gearbox i wyszło 330-340fps a kulkach 0,25 (0,20 sie skończyły) Quote Link to post Share on other sites
SnajperSWD Posted December 3, 2013 Report Share Posted December 3, 2013 Czarny guarder to 25zł np tu http://www.taiwangun.com/gumka-hop-up-guarder wiec sporo przepłaciłeś. Quote Link to post Share on other sites
Said Posted December 3, 2013 Report Share Posted December 3, 2013 Pamiętaj też o tym kolego, że w niektórych replikach zielona G&G będzie zajebista a winnych nie. W nie których czarny guarder a w nie których nie;) Najlepiej sprawdz jak wygląda kołnierz gumki. Gumki cymy mają długi kołnierz więc szukaj gumki, która będzie najbliżej zbliżona do stocka i po problemie. Ps. Po czym stwierdziłeś, że stockowa gumka nie kręci jak powinna? Piszesz, że nowa G&G daje ten sam zasięg ale mniej fps :) ja bym nie cudował tylko zmienił na stocka ( swoją drogą zajebistego). Quote Link to post Share on other sites
SnajperSWD Posted December 3, 2013 Report Share Posted December 3, 2013 Do CM 048 zielona G&G jest idealna od ponad roku idealnie kręci u znajomego któremu ją zakładałem repliczka ztuningowana do 480fps. W moim AKSU Boyia kręci idealnie W giecie CYMY 003 Kręci idealnie W moim barrecie m82 też idealnie W większości replik które mam na serwisie wstawiam zieloną G&G lub Systeme Energy Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted December 3, 2013 Report Share Posted December 3, 2013 U mnie bez teflonfixa na zielonej G&G traciłem 20fps ale kręciło fakt faktem idealnie. Czarna systema uszczelnia się idealnie i polecam. Quote Link to post Share on other sites
krzychu43 Posted December 3, 2013 Author Report Share Posted December 3, 2013 Ps. Po czym stwierdziłeś, że stockowa gumka nie kręci jak powinna? Piszesz, że nowa G&G daje ten sam zasięg ale mniej fps :icon_smile: ja bym nie cudował tylko zmienił na stocka ( swoją drogą zajebistego). W moim przypadku stockowa gumka sie rozleciała tzn. kołnież oderwał się od reszty i po kilku seriach kulka blokowała się w komorze HU. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts