Xenno Posted December 24, 2013 Author Report Share Posted December 24, 2013 (edited) No niby tak, ale na pistolet z blow-backiem nie starczy mi oszczędności. Tata kupi wiatrówkę(jak w ogóle kupi) to dopiero w lato. A do tego czasu myślałem coś sobie kupić. No to jaki pistolet polecasz do 150 zl ? :icon_smile: Czyli jednak nie kupować AGM'a ? Czy może w ogóle nic nie kupować ? I byłby mały problem, to co wiem wiatrówki są dozwolone od 18 roku życia, a mam 14 lat. A repliki ASG raczej nie mają ograniczenia wiekowego. Czyli wynika, że z tatą strzelałbym raz za 2 tyg(pracuje) sobie z tej wiatrówki. Czy policja jak zobaczy, że strzelam z wiatrówki przymyka oko ? Edited December 24, 2013 by Xenno Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted December 24, 2013 Report Share Posted December 24, 2013 Kupowanie asg do strzelania do celu nie ma najmniejszego sensu. Lepiej postrzelać z wiatrówki w monetę oddaloną o 50m niż rzygać tęczą, bo jakimś cudem udało się z gaziaka załadować kulke w kartkę A4 na ogromnym dystansie 15m... Co do AGMa, myślę że możesz go kupić, kosztuje grosze, a będziesz miał się czym zająć do lata. Jeśli chodzi o okulary to przy "strzelectwie tarczowym" wystarczą takie do szlifierki z castoramy, jeśli miałbyś zamiar strzelać z tatą do siebie na wzajem to radzę kupić coś lepiej dopasowanego do twarzy, jak np. Uvex I-vo. Quote Link to post Share on other sites
Xenno Posted December 24, 2013 Author Report Share Posted December 24, 2013 Ok dajmy, że kupie AGM'a i teraz parę pytań. Jakie kulki kupić? Czy mogę strzelać kilka razy z jednej kulki, jeśli nie zmieni swojego pierwotnego stanu ? Czy boli oberwanie AGM'em ? Nie zamierzam strzelać w ludzi a ni coś żywego, tak pytam jakbym kiedyś strzelał z kolegami na siebie. Jakiego AGM'a wybrać? Long czy short ? Quote Link to post Share on other sites
Foley11 Posted December 24, 2013 Report Share Posted December 24, 2013 Nie strzelaj dwa razy z tej samej kulki, nie warto ryzykować uszkodzeń. Nawet w AGM :) A czy boli to zależy od odległości i miejsca, w które dostałeś ;) Long czy short to już kwestia osobista, zależy jaki będzie Ci bardziej pasować. Tylko jakbyś chciał się strzelać z kolegami, to pamiętajcie o porządnej ochronie oczu. Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted December 24, 2013 Report Share Posted December 24, 2013 Kulki - 0,23 lub 0,25g marki P&J (minimum) lub lepiej G&G. Strzelanie z jednej kulki kilka razy jest możliwe, ale nie polecam. Kulka może mieć niewidoczne pęknięcia i przy strzale się rozpadnie albo gorzej - może być (i pewnie będzie) brudna, a przez to zabrudzi czy nawet porysuje Ci lufę i będzie kicha. Kwestia bólu... To zależy. Z jakiej odległości, w co dostaniesz i jakie masz doświadczenie. Jak się dostanie z 450fps to 300-350fps już nie będzie takie przerażające, ale nadal będzie czuć, że się dostało. Short czy long to już Twoja sprawa. Short daje większą manewrowość, a long ma kolbę dzięki której, wg mnie, lepiej się celuje. Quote Link to post Share on other sites
thor_ Posted December 25, 2013 Report Share Posted December 25, 2013 Jak chcesz sie bawić w strzelanie do tarczy kup sobie to: http://gunfire.pl/product-pol-1152201516-Replika-sprezynowa-karabinka-Colt-M4A1.html Kupiłem swoim synom po sztuce i jak dotąd jest OK. względnie celny, da się do tarczy strzelić na odległość 20-30 metrów a poza tym nadaje się do zabawy w strzelanie do siebie no i do ćwiczenia podstaw zachowania z repliką. Jest lekki co w przypadku dzieciaków ma znaczenie Tobie raczej ine powinno przeszkadzać a doważyć zawsze można samemu jak za lekki ;) Quote Link to post Share on other sites
Xenno Posted December 25, 2013 Author Report Share Posted December 25, 2013 No to już nie wiem. Pan wyżej proponuje mi kupienie tego M4, a inni AGM 003.. Co lepiej kupić?:) Bo jutro już bym zamawiał. Strzelałbym do puszek/tarczy, i żeby ta broń potrzymała z rok. Którą wybrać? Dodam, że lubię manewrować bronią. Quote Link to post Share on other sites
Foley11 Posted December 25, 2013 Report Share Posted December 25, 2013 AGM tańszy, ma większy zasięg i wygodnie się go przeładowuje. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts