Genler Posted December 24, 2013 Report Share Posted December 24, 2013 Czy styki cymowskie do AK będą działać w g36? Te do g36 wyglądają tak: http://www.machinegun.pl/sklep/images/ca_okablowanie_g36.jpg głównie chodzi o te dwa cypelki, płytka selektora zamyka przez nie obwód. W tych od AK ich nie ma, więc tylko styk domyka obwód. Nie wiem tylko, czy nie ucierpi na tym jakoś selektor ognia. Będe miał na nich auto/semi? Jutro porobie zdjęcie i pokaże dokładniej co mnie nurtuje. Link to post Share on other sites
Rogaś Posted December 24, 2013 Report Share Posted December 24, 2013 Będzie pasować, nawet jak założysz płytkę selektora bez blaszki to te dwie miedziane blaszki wystarczy razem kawałkiem druta zlutować aby je połączyć. Link to post Share on other sites
Genler Posted December 24, 2013 Author Report Share Posted December 24, 2013 Bardziej mi chodzi o tryby ognia, bo styki oryginalne w g36 mam jakieś zepsute, bo działą mi tylko auto. Jak dorwe lutownice to zobaczymy czy zadziałają. Teoretycznie schemat domykania obwodu wygląda w obu tak samo Link to post Share on other sites
Rogaś Posted December 24, 2013 Report Share Posted December 24, 2013 Za tryb ognia odpowiedzialny jest przerywacz trybu ognia. Link to post Share on other sites
Rikardo015 Posted January 1, 2014 Report Share Posted January 1, 2014 Ponawiam pytanie czy styki do do ak będą pasować do gfg14 i czy będę miał semi/auto? Link to post Share on other sites
Rogaś Posted January 1, 2014 Report Share Posted January 1, 2014 Jak już wyżej napisałem za tryb ognia odpowiedzialny jest przerywacz trybu ognia. Styki V3 od AK bedą pasować do G36 bo obie te repliki są na gearboxie V3. Zamykam. Link to post Share on other sites
Recommended Posts