Lafayette Posted December 28, 2013 Report Share Posted December 28, 2013 WItam. Kolega dał mi do sprawdzenia niedziałającego eotecha. Rozkręciłem go i zobaczyłęm, ze żadny kabelek nie jest nigdzie przylutowany. Te od zasilania były jako tako do rozpoznania, wiec zastąpiłem je sygnałowym, który został mi z PisoSSR i porządnie przylutowałem, ale kompletnie nie mam pomysłu na te trzy kabelki na środku. One były jakoś powkręcane w te sprężynki przed nimi, ale czy tak ma być? Wrzucam fotkę dla zobrazowania. Proszę o w miarę szybką pomoc znawców tematu :icon_smile: Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted December 28, 2013 Report Share Posted December 28, 2013 Na sprężynkach oparta jest dioda w chińskich eotechach, nie powinno tam być plątaniny kabli. Co do reszty trudno mi powiedzieć, mój eotech wnętrze ma inaczej wykonane. Jeśli w środku znajdziesz 3 lustra to dłubiesz w prawdziwym eotechu :icon_razz: I szczerze mówiąc nie zdziwiłoby mnie to gdyby to była kopia eotecha a nie atrapa asg, wtedy zostają ci amerykańskie fora typu ar15.com etc źrodło ar15.com Quote Link to post Share on other sites
danesz Posted December 28, 2013 Report Share Posted December 28, 2013 Te trzy kable to kable sterujące pracą kolimatorka. Btw. te kable są lutowane jakimś szitmetalem a w dodatku same są zrobione z shitmetalu , co powoduje że wyłamują się w trakcie poruszania kolimatorem ( !! ). Zmień je na jakiekolwiek ( z pewnościa będa lepsze ;) ) . Quote Link to post Share on other sites
Lafayette Posted December 28, 2013 Author Report Share Posted December 28, 2013 Podmienione na modelarskie sygnałówki. Ale gdzie je mam przylutować??? Quote Link to post Share on other sites
mk8539020 Posted December 28, 2013 Report Share Posted December 28, 2013 skrajne to zasilanie,środkowe 3 do diody dwukolorowej, szara 5 od klawiszy Quote Link to post Share on other sites
Lafayette Posted December 28, 2013 Author Report Share Posted December 28, 2013 Jest tutaj jakaś dioda? Quote Link to post Share on other sites
mk8539020 Posted December 28, 2013 Report Share Posted December 28, 2013 (edited) Czerwony czarny i zielony powinny być podłączone do diody ... wsadzonej do "wózka" który jeździ po "prowadnicach" w których są te małe sprężynki które widać na zdj z postu 1 eot z postu 2 jest zbudowany tak samo Edited December 28, 2013 by mk8539020 Quote Link to post Share on other sites
Lafayette Posted December 28, 2013 Author Report Share Posted December 28, 2013 W takim razie nie ma ani wózka, ani diody... Ładnie ktos kumpla owalił :D Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted December 29, 2013 Report Share Posted December 29, 2013 No i wiadomo czemu nie działa :F Quote Link to post Share on other sites
Lafayette Posted December 29, 2013 Author Report Share Posted December 29, 2013 Da się to jakoś wszystko podorabiać i doprowadzić do stanu używalności? Czy to już eoś do wyrzucenia? Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted December 29, 2013 Report Share Posted December 29, 2013 Od komisowania jest priv lub komis Quote Link to post Share on other sites
mk8539020 Posted December 29, 2013 Report Share Posted December 29, 2013 Kupujesz uszkodzony w komisie i składasz 1 z 2 lub sprzedajesz na części Dorabianie części się nie opłaca Quote Link to post Share on other sites
danesz Posted December 29, 2013 Report Share Posted December 29, 2013 Kup byle diodę ( nawet monochromatyczną ) , zamontuj i tyle.. Quote Link to post Share on other sites
mk8539020 Posted December 29, 2013 Report Share Posted December 29, 2013 Jeśli już kupować to jednokolorową o dużej jasności bo z jasnymi dwukolorowymi może być problem. Ale dioda to nie problem zauważ że nie ma elementu w którym ona powinna być zamontowana Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts