Massefect Posted December 31, 2013 Report Share Posted December 31, 2013 Witam serdecznie wszystkich szczególnie jako nowy użytkownik tego forum :icon_smile: Mam do was kilka pytań, ostatnio miałem szanse kupić tanio baterie z laptopa samsung (li-ion 11.1V 5200mAh 6 ogniw) i postanowiłem jej używać do innych celów niż jest przeznaczona , po kilku pytaniach na elektrodzie.com i udzielonych mi rad jak z takową sie obchodzic postanowiłem ja naładowac zasilaczem stabilizowanym. Więc podałem jej 12.6 V ( i 2 A dla bezpieczeństwa ) wszystko zakończylo sie sukcesem , z tym że jest to dla mnie troche kłopotliwe. Czy mając tą ładowarke można naładowac ta baterie ? , bateria wewnatrz posiada swój własny balanser i ustala odpowiedni prad wystarczy jej podac te 12.6 V i ograniczyc prad np. do 2 Amper dla bezpieczenstwa . Mówiąc krótko czy ta ładowarka może działać tak jak normaly zasilacz stabilizowany? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts