linuks Posted January 3, 2014 Report Share Posted January 3, 2014 Witajcie, Mam problem, otóż w tuningowanym barze występuje dziwne zjawisko. Otóż, gdy mam w magu większą liczbę kul (10 ) lub więcej, to przy odciąganiu zamka w tyl jedna lub dwie kule dostają się do tego cylindra, w którym poruszamsię właściwy cylinder tłoka. Przez te kulki nie mozna oczywiscie wepchnac zamka do konca, jak to usunąć?! Z góry dziękuję za pomoc. Pozdr Quote Link to post Share on other sites
Christophy Posted January 3, 2014 Report Share Posted January 3, 2014 Piszesz bardzo niezrozumiale. Moja interpretacja: do Twojego cylindra ładują się kulki? Jeśli tak, to oznacza to, że dysza ma zbyt dużą średnicę i należy ją wymienić. (W co szczerze wątpię.) Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted January 4, 2014 Report Share Posted January 4, 2014 Bar'a dawno nie widziałem ale zwykle takie rzeczy dzieją się przez komorę HU, luzy. Christophy - nie do cylindra tylko do ee komory cylindrowej? Bo, o ile wiem to fachowo się nazywa komora nabojowa.. :P ale skoro nie ma naboju.. Quote Link to post Share on other sites
Voo-Doo Posted January 4, 2014 Report Share Posted January 4, 2014 Komora zamkowa jak już.... Problem może tu stanowić, i prawie na pewno stanowi, ten plastikowy "Dynks", który blokuje kulki w komorze. Quote Link to post Share on other sites
linuks Posted January 5, 2014 Author Report Share Posted January 5, 2014 Komora zamkowa, tak jest. Nie miałem na to słowa, przepraszam za wprowadzenie w błąd. Winny jest ten plastik podobno, czyli się potwierdza. Dzięki uprzejmości bart_a mam rozwiązanie, nawiercić go delikatnie 6 mm wiertłem. Ok?Czy wymienić to? Jeśli wymienić to mam dorabiać, czy proponujecie kupić? Jeśli kupić to, jak to się nazywa, w sklepach już sobie sam poszukam, bo leniem nie jestem :) Dziękuję za zainteresowanie tematem :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts