Daryl97 Posted January 5, 2014 Report Share Posted January 5, 2014 Witam! Mam problem z elektryczną repliką karabinu Steyr AUG A2 firmy JG, otóż kupiłem go dosyć tanio i od samego początku były problemy, na początku hop-up świrował i karabin raz strzelał raz nie, potem po dokładniejszych regulacjach udało się wkońcu dojść do perfekcyjnego strzelania i tu pojawił się drugi problem okazało się, że kulka leci gdzieś na oko 15m, więc zmieniliśmy moją baterię (Nimh 8,4V) na parówkę od AK-47, czyli gdzieś koło 9V, nie pamiętam dokładnie, wynik był bardziej satysfakcjonujący choć nie do końca, kulka leciała gdzieś z 30-35m i opadała co od razu dyskwalifikuje karabin do zielonej taktyki, myśleliśmy, że jest to wina gumki hop-up (Guarded, jeżeli źle napisałem nazwę to przepraszam), okazało sie, że gumka jest w bardzo dobrym stanie, złożyliśmy go więc spowrotem i mimo, że hop-up był włączony i nie za mocny, silnik pracował bo było słychać, to kulki nie wylatywały z lufy, a po wyjęciu magazynka wysypały się na ziemię. Miał ktoś podobny problem? Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted January 5, 2014 Report Share Posted January 5, 2014 Jakie kulki? Natomiast "parówka" do AK często ma 8,4V i więcej mieć nie może bo się dłuższa batka nie zmieści (przynajmniej pod dekiel w Cm 028). Quote Link to post Share on other sites
Daryl97 Posted January 5, 2014 Author Report Share Posted January 5, 2014 Mówiąc kulki mam na myśli amunicję (tak ją potocznie nazywam). I wiem, batka się nie zmieściła, przykleiliśy ją do kolby, natomiast voltarz jest większy niż 8,4, widzę że dałem błąd w szybko pisanym tekście, mój znajomy posiada AK-74 nie 47. Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted January 5, 2014 Report Share Posted January 5, 2014 Pytałem się o to jakich kulek używasz? P&J, G&G itp. itd. Quote Link to post Share on other sites
Daryl97 Posted January 5, 2014 Author Report Share Posted January 5, 2014 Firma jest ASG :) Quote Link to post Share on other sites
Koxeusz Posted January 5, 2014 Report Share Posted January 5, 2014 Mam podobny problem tylko, że kiedy mam ustawionego HU to niektóre kulki strasznie tracą na mocy. (lecą na ok. 15m)Lecz kiedy ustawiam gumkę na "0" kulki lecą normalnie. Rozkładałem komorę to nic niezwykłego nie znalazłem, gumka też działa normalnie. P.S.- Sprawdzane w różnych temp.(dodatnich) P.S.2-Używam G&G 0,2g P.S.3-Gumka jest czarna silikonowa od Systemy. Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted January 8, 2014 Report Share Posted January 8, 2014 Pierwszy przypadek Jeśli to czarna gumka od guardera to do wymiany bo do niskich fps się nie nadaje. Drugi przypadek Jaki masz dystanser? Quote Link to post Share on other sites
Koxeusz Posted January 9, 2014 Report Share Posted January 9, 2014 Dystanser mam stockowy tj. od JG. Quote Link to post Share on other sites
Daryl97 Posted January 11, 2014 Author Report Share Posted January 11, 2014 U mnie problem został już rozwiązany :D Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted January 11, 2014 Report Share Posted January 11, 2014 Kolego Daryl, podziel się rozwiązaniem. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts