panklops Posted January 9, 2014 Report Share Posted January 9, 2014 Od paru dni borykam się z problemem który uniemożliwia mi strzelanie. Otóż karabin po prostu przestał strzelać. Rozkładam więc bo i tak miałem wymienić głowice tłoka, w środku niby wszystko okej więc dla pewności dałem odrobinę smaru, wypodkładkowałem, składam i nic. Nadal nie strzela. Zębatka tłokowa zatrzymuje się w momencie gdy ma naciągnąć tłok. W momencie gdy naciskam spust czuć że chwilę silnik się porusza, wysuwa dyszę a potem się zatrzymuje i ani drgnie. W czym może tkwić problem? Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted January 9, 2014 Report Share Posted January 9, 2014 W baterii pewnie ! Quote Link to post Share on other sites
panklops Posted January 9, 2014 Author Report Share Posted January 9, 2014 (edited) A co może być z baterią? Mam lipo 7.4 i jeszcze parę dni temu wszystko ładnie śmiagało. Gdy próbuje strzelić jedna z cel po jakimś czasie się nagrzewa ale ładowarka pokazuje że wszystko okej. Edited January 9, 2014 by panklops Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted January 9, 2014 Report Share Posted January 9, 2014 Czyli nie bateria. Masz w takim razie jakiś opór. Wyjmij GB. Wywal zespół cylindra, tłok, sprężynę i prowadnice sprężyny. Skręć GB i sprawdź czy zębatki nie są za bardzo ściśnięte miedzy połówkami szkieletu. Quote Link to post Share on other sites
panklops Posted January 9, 2014 Author Report Share Posted January 9, 2014 Zębatki są ok. Jednak jest możliwość że to bateria ponieważ podłączyłem ją bezpośrednio do silnika i po chwili znacznie zwolnił. Narazie się ładuję mimo że wyświetla mi 8.4v. Jak się naładuje to sprawdze jeszcze raz. Quote Link to post Share on other sites
panklops Posted January 9, 2014 Author Report Share Posted January 9, 2014 Bateria naładowana, replika dalej nie działa. Ma ktoś jakiś pomysł? Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted January 9, 2014 Report Share Posted January 9, 2014 Co za głowice tłoka wsadziłeś ? Nie ma ona oporów w cylindrze ? Quote Link to post Share on other sites
panklops Posted January 9, 2014 Author Report Share Posted January 9, 2014 Problem rozwiązany. Pożyczylem miernik i okazało się że poszła jedna z cel w baterii :(. Temat do zamknięcia. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts