Czoło Posted January 11, 2014 Report Share Posted January 11, 2014 Mam dla was zagadkę może ktoś ją rozwikła. Kupiłem tłumik tracer. Jednakże jest z nim pewien problem. Przepuszczając ręką kulki przez tłumik, każda zostaje naświetlona. Strzelając naświetlona zostaje 1/10 kulek. Teraz wyjmując środek z metalowej obudowy ( o tak, http://gunfire.pl/pol_pl_Tlumik-dzwieku ... 2434_2.jpg) i przepuszczając kulki przez niego naświetla każdą kulkę. A przykręcając sam środek do repliki bez metalowej obudowy i strzelając naświetla wszystkie kulki. Teraz pytanie skoro strzelając bez obudowy naświetla wszystkie kulki to czemu z obudową nie naświetla praktycznie żadnej ? Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted January 11, 2014 Report Share Posted January 11, 2014 Ile FPS ma replika i jaki ROF ? :teeth: Sprawdź czy nie ma gdzieś jakiegoś zwarcia jak zakładasz obudowę. Quote Link to post Share on other sites
Czoło Posted January 11, 2014 Author Report Share Posted January 11, 2014 (edited) 300 fps'ów na singlu strzelałem. Z początku też myślałem, że to prędkość, ale karabin ma 300fps'ów więc to raczej nie możliwe. Co więcej tłumik naświetla jak się zdejmie tą metalową obudowę więc prędkość kulki nie ma tutaj wpływu. Edited January 11, 2014 by Czoło Quote Link to post Share on other sites
Czoło Posted January 11, 2014 Author Report Share Posted January 11, 2014 Tak działa bez problemu, 20/20 kulek było naświetlonych i tą obudową próbowałem w między czasie ruszać dotykać każdej ścianki no próbowałem wszystkiego i działało. http://przeklej.net/uploads/image/1389453535p1030293.jpg W tej pozycji co bym nie robił jakbym nie kręcił i strzelał to 0/20 kulek zostało naświetlonych. http://przeklej.net/uploads/image/1389453618p1030294.jpg Quote Link to post Share on other sites
Andrie Posted January 11, 2014 Report Share Posted January 11, 2014 Próbowałeś zasłonić te czerwone coś i zobaczyć, czy wtedy Ci działa? Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted January 11, 2014 Report Share Posted January 11, 2014 To jest, tak mi się wydaje, tylko dioda zwykła. Quote Link to post Share on other sites
Czoło Posted January 11, 2014 Author Report Share Posted January 11, 2014 No okazuje się, że dioda jest czarodziejska. Zakleiłem samą diodę taśmą i działa ^^ Nie wiem jakim cudem, ona nawet nie dotykała tej obudowy metalowej ;) Quote Link to post Share on other sites
Mike DSPiraci Posted January 11, 2014 Report Share Posted January 11, 2014 super, to cieszę sie że się udało, bo już się obawiałem, miłej zabawy :) Quote Link to post Share on other sites
hindus Posted January 11, 2014 Report Share Posted January 11, 2014 A ona wystawała poza obrys? Może po prostu delikatny nacisk obudowy powodował jakieś niestykanie albo nawet zwarcie pod nią. Quote Link to post Share on other sites
Czoło Posted January 11, 2014 Author Report Share Posted January 11, 2014 No właśnie rzecz w tym, że dioda chowała się pod tym plastikiem. Sam nie wiem co było tego powodem, ważne, że działa. Już tego nie tykam ;p ... Dziękuję za pomoc. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts