NiewTwarz Posted January 15, 2014 Report Share Posted January 15, 2014 Witam, Stałem sie szczęśliwym posiadaczem owej cymy :) Wszystko działa wyśmienicie ale mam 3 zastrzeżenia co do body i lufy. Po pierwsze, spory luz na kolbie M4. Może macie pomysł jak go zlikwidować ? ;) Po drugie delikatny luz na lufie. Lufę da się delikatnie obracać w lewo i w prawo (nie więcej niż o 1mm), przy czym nie ma żadnego luzu w pionie więc nie wiem czy to może stwarzać jakiś problem w użytkowaniu. No i 3 problem to to że na łączeniu tej osłony gearboxa z plastikowym przodem broni (słychać trzeszczenie ale luzu praktycznie żadnego nie wyczuwam). Słyszałem że repliki chińskie tak mają ale jestem nowy i osobiście najbardziej mnie zaniepokoiła ta lufa :D Proszę o odpowiedź. Mam nadzieję że post umieszczony w dobrym temacie ponieważ bardziej odpowiedniego nie mogłem znaleźć. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
NiewTwarz Posted January 16, 2014 Author Report Share Posted January 16, 2014 I co macie jakieś pomysły z tą lufą i kolbą ? ;) Bo nie wiem czy coś z tym robić, czy zostawić i się nie przejmować. Quote Link to post Share on other sites
pan kozaq Posted January 18, 2014 Report Share Posted January 18, 2014 W emkach zawsze jest mały luz na kolbie i nie ma się czym przejmować, więc w tym wynalazku może być podobnie. Quote Link to post Share on other sites
RecKersPL Posted January 18, 2014 Report Share Posted January 18, 2014 Posiadam RK-02 i gdy mam luz w kolbie wpycham kartkę ale ty nie masz składanej więc nie wiem Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted January 18, 2014 Report Share Posted January 18, 2014 (edited) Kolb od eMek nigdy nie ruszałem - nie pomogę. Problem z lufą - spróbuj dać na lufę w miejscu w którym wchodzi w korpus odrobinę taśmy teflonowej - pewny nie jestem, ale może pomoże. Problem z trzeszczeniem - jeśli dobrze zrozumiałem to powinieneś dać trochę taśmy klejącej między obie części korpusu (przód i tył) -usztywni konstrukcje i może pomoże. Tak jak tu. Jeśli nie wiesz jak rozkładać to poczytaj to. Edited January 18, 2014 by MarekMac Quote Link to post Share on other sites
P&P Posted January 19, 2014 Report Share Posted January 19, 2014 Na prowadnice kolby nawiń izolki. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts