kajsmi Posted February 9, 2014 Report Share Posted February 9, 2014 Witam. Posiadam replike M56DL od DE Ostatnio przelerzała zime na szafie a jak ją wyciągnołem to okazało się iż lufa wraz z chwytem są strasznie luźne Próbowałem ją rozkręcić ale nie udalo mi się. Może komuś się udała ta sztuka bo odkręcenie wszystkich śrubek nic mi nie dało Quote Link to post Share on other sites
wojtekk8 Posted February 9, 2014 Report Share Posted February 9, 2014 W prowadnicy kolby powinna być nakrętka/śruba, która mocuje kolbę razem z prowadnicą do reszty repliki. Quote Link to post Share on other sites
kajsmi Posted February 9, 2014 Author Report Share Posted February 9, 2014 A faktycznie jest tylko mi to wygląda na imbusa. Fajnie by było jak by ktoś wiedział jaki to imbus bo tu chyba jakiś dłuższy jest potrzebny Quote Link to post Share on other sites
wojtekk8 Posted February 9, 2014 Report Share Posted February 9, 2014 Poświeć tam latarką i zobacz jakiej wielkości to musi być imbus. Spróbuj długim płaskim śrubokrętem, który wejdzie w imbusa. Ewentualnie jak masz odpowiednie bity z imbusami to coś dopasujesz, również na długość. Quote Link to post Share on other sites
kajsmi Posted February 9, 2014 Author Report Share Posted February 9, 2014 Żadej z moich wkrętaków z bitami się nie mieści (za grube są). Na oko to mi ciężko powiedzieć a jak bym wiedział to bym se zmajstrował tak długiego imbusa. Quote Link to post Share on other sites
kajsmi Posted March 25, 2014 Author Report Share Posted March 25, 2014 pokręciłem sporo samą prowadnicą kolby i się samo odkręciło a dla przyszłych pokoleń wspomnę iż jest to imbus 4 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts