Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Przerywacz w m4 pomocy!

Recommended Posts

witam :icon_mrgreen: ,

Mam problem z moim przerywaczem w m-ce gdyż strzela mi na semi auto :icon_mad: .

Wymieniłem płytke selektora, kostke stykową a dzis kupiłem nowy przerywacz dalej o samo.

Przerywacz nie jest na pewno lużny sprężynka jest ok nie widze problemu :icon_question: .

Skladałem gb bez cylindra by zobaczyć jak działa przerywacz zatrzymuje zebatki ale jale lekko mocniej pchne zębatke przerywacz puszcza.

Karabin dziś 2 razy rozkręciłem i skręciłem i tylko raz przerywacz zadziałał a później przestał diałać :icon_confused: .

Proszę o pomoc i jakieś porady co zrobić :icon_eek: .

Edited by kamil2302

Porównaj nowy przerywacz ze starym, sprawdź czy ten nowy nie jest trochę dłuższy i czy nie ma większej średnicy tego otworu. Ja w mojej eMce miałem identyczny problem, kupiłem stalowy przerywacz Guardera który ma luz na mocowaniu i musiałem tam wsadzić rurkę termokurczliwą aby siedział w miarę ciasno, oraz musiałem podgiąć styki aby auto łapało bo przy zmianie trybu ognia blokował wózek ze stykami gdyż był za długi (przerywacz). Blokował wózek jakieś 2mm od kostki (sic!). Kupiłem jeszcze jeden przerywacz nieco używany ale myślałem że będzie chodził bo wymiarami był identyczny jak ten stary i nie miał luzu, a tu taki ciul. Ząbek był wytarty jakieś 0,2mm i semi już nie łapało :P W eMkach to dość upierdliwy problem, to rozwiązanie trybu ognia nie jest idealne.