kamil2302 Posted February 13, 2014 Report Share Posted February 13, 2014 (edited) witam :icon_mrgreen: , Mam problem z moim przerywaczem w m-ce gdyż strzela mi na semi auto :icon_mad: . Wymieniłem płytke selektora, kostke stykową a dzis kupiłem nowy przerywacz dalej o samo. Przerywacz nie jest na pewno lużny sprężynka jest ok nie widze problemu :icon_question: . Skladałem gb bez cylindra by zobaczyć jak działa przerywacz zatrzymuje zebatki ale jale lekko mocniej pchne zębatke przerywacz puszcza. Karabin dziś 2 razy rozkręciłem i skręciłem i tylko raz przerywacz zadziałał a później przestał diałać :icon_confused: . Proszę o pomoc i jakieś porady co zrobić :icon_eek: . Edited February 13, 2014 by kamil2302 Quote Link to post Share on other sites
Agresywny_Spawacz Posted February 15, 2014 Report Share Posted February 15, 2014 Porównaj nowy przerywacz ze starym, sprawdź czy ten nowy nie jest trochę dłuższy i czy nie ma większej średnicy tego otworu. Ja w mojej eMce miałem identyczny problem, kupiłem stalowy przerywacz Guardera który ma luz na mocowaniu i musiałem tam wsadzić rurkę termokurczliwą aby siedział w miarę ciasno, oraz musiałem podgiąć styki aby auto łapało bo przy zmianie trybu ognia blokował wózek ze stykami gdyż był za długi (przerywacz). Blokował wózek jakieś 2mm od kostki (sic!). Kupiłem jeszcze jeden przerywacz nieco używany ale myślałem że będzie chodził bo wymiarami był identyczny jak ten stary i nie miał luzu, a tu taki ciul. Ząbek był wytarty jakieś 0,2mm i semi już nie łapało :P W eMkach to dość upierdliwy problem, to rozwiązanie trybu ognia nie jest idealne. Quote Link to post Share on other sites
kamil2302 Posted February 17, 2014 Author Report Share Posted February 17, 2014 Wszystko już działa zauważyłem na przerywaczu :icon_arrow: (nowym) że ząbek jest troche mniejszy od starego kupiłem przerywacz z większym ząbkiem i zaczeło działać :icon_mrgreen: :icon_lol: :icon_razz2: Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts