zjadaczmandarynek Posted February 16, 2014 Report Share Posted February 16, 2014 Witam. Zastanawiam sie nad kupnem galila ics i wsadzeni do niego ascu v3. Oczywiscie serwis bedzie montowal ascu wiec pytanie brzmi: czy bedzie to wplywac na pozniejsze rozbieranie i smarowanie repliki? Czy zebatki bedzie trzeba ustawiac w jakis specjalny sposob itp itd? Czy moglby mi ktos napisac jak to by wygladalo? Link to post Share on other sites
Rogaś Posted February 16, 2014 Report Share Posted February 16, 2014 Po włożeniu ASCU do GB układ ten jest praktycznie bez obsługowy, co za tym idzie, nie musisz jakoś specjalnie ustawiać zębatek, wystarczy że zachowasz ogólnie przyjętą zasadę aby zębatka tłokowa, a dokładnie jej pierwszy ząb, był na godzinie 13 lub 14. Smarowanie i cała reszta prac związana z gearboxem pozostaje bez zmian. Link to post Share on other sites
zjadaczmandarynek Posted February 16, 2014 Author Report Share Posted February 16, 2014 A co by bylo w przypadku gdybym inaczej usawil zebatki? Mogloby to uszkodzic ascu czy cos innego? Link to post Share on other sites
Rogaś Posted February 16, 2014 Report Share Posted February 16, 2014 ASCU się nic nie stanie bo nie ma z nimi bezpośredniego kontaktu. Nie wiem jak Ty, ale ja, nie potrafię zrozumieć że ktoś mógłby źle zębatki ustawić w GB. No chyba że ktoś wpadnie na durny pomysł i zazębi sobie tłokową z tłokiem i nie zgra zębów jak pan Bóg ersoftu nakazał... Po pierwszym strzale ASCU sobie sam ustawi zęby tak, aby nie naciągały tłoka co za tym idzie ściskało sprężynę i będzie w najlepszej pozycji do rozpoczęcia pracy. Zastanawiam się jeszcze po co pytasz skoro to serwis będzie wkładał ASCU do repliki... Link to post Share on other sites
Recommended Posts