Jaksa Posted December 8, 2014 Report Share Posted December 8, 2014 Wrażenia bardzo pozytywne (oprócz pogody, która nie dopisała, ponieważ nie padało i nie było mrozu :icon_wink:) Utrata ekwipunku podczas desantowania (z powodu popełnionych przez nas błędów), była świetnym pomysłem - momentalnie zachwiała moją pewnością siebie, co do tego, co może się wydarzyć. Można było przećwiczyć działanie w większej grupie niż normalnie, co na początku było problemem, ale później chyba zaczęło funkcjonować. Można było zweryfikować/poszerzyć swoją wiedzę na temat ekwipunku indywidualnego, potrzebnego w działaniach w terenie (32h - o ile się nie mylę). Wystąpiły pewne zgrzyty, nie ma sensu się rozpisywać jakie i z czyjej winy, ponieważ wszytko zostało wyjaśnione na miejscu i nie wpłynęło na dalsze etapy WZ (przynajmniej takie odniosłem wrażenie). Podsumowując - została przekazana solidna porcja wiedzy (werbalnie przez prowadzących jak również przez ich obserwację). Wiedze tą zamierzam przetrawić, przyswoić i wykorzystać na następnym WZ. Dziękuję Reconowi oraz pozostałym współorganizatorom (prelegentom, osobom z grupy pozoracyjnej oraz każdej osobie zaangażowanej w to wydarzenie) - było naprawdę świetnie. Link to post Share on other sites
VincentK Posted December 9, 2014 Report Share Posted December 9, 2014 Hej, podobnie jak Jaksa wrażenia bardzo ok. Z mojej perspektywy, uważam że szkolenia nie należy nazywać szkoleniem, ale warsztatami doskonalącymi. Warto, żeby przyjeżdżały ekipy które się dobrze znają, mają doświadczenie. Zaletą był okres w którym weekend był organizowany, grudzień jest dużo bardziej ciekawy niż wakacje. Bardziej wymagający. Recon wielkie dzięki. PS. Co do Twojego pomysłu z tygodniem to może za długo, ale 4 dni to jak najbardziej ok. I dużo więcej można zrobić. Gdybyś planował w przyszłym roku taki weekend plus :) to my chętnie. Link to post Share on other sites
recon01 Posted December 10, 2014 Author Report Share Posted December 10, 2014 Czołem. Udostępniam link do sprawozdania. http://obronanarodowa.pl/news/display/342/ Link to post Share on other sites
Dirk Posted December 10, 2014 Report Share Posted December 10, 2014 Dzięki za nockę na moście 3 Lubuska Drużyna Obrony Terytorialnej jest wam dozgonnie wdzięczna ;) Link to post Share on other sites
darek81 Posted December 10, 2014 Report Share Posted December 10, 2014 Ta nocka nie była może taka zła przynajmniej nie musieliśmy dzika oprawiać :D a tak na poważnie to ktoś kto tam nie był nie będzie wiedział o czym mówisz Link to post Share on other sites
Recommended Posts