Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

AK RK 103 strzela tylko gdy bateria podpięta na krótko

Recommended Posts

Dzisiaj po podpięciu baterii replika nie strzelała, był tylko odgłos cykania przy silniku a kable robiły się ciepłe. W kwestiach elektryczni-mechanicznych jestem laikiem, na szybko więc tylko sprawdziłem czy silnik kręci po wyjęciu ( kręci ) a potem podpiąłem baterię na krótko z pominięciem spustu,bezpiecznika i mosfetu ( replika zajazgotała od razu ) Tu moja wiedza się kończy, może doradzicie gdzie może uciekać napięcie, na spuście, na stykach kabli a może mosfet się wysypał ? czy samodzielnie mogę coś zdziałać miernikiem ?

Aha czasem po przestrzeleniu na krótko jak wszystko podepnę ponownie potrafi raz lub dwa strzelić i znowu cykanie.

kable modelarskie, bateria 9,6 4500 ( sprawdzałem też na nowej bateri synka 8,4 1600 i to samo ) do tej pory czyli ok 15 tys kulek nie było problemu. Przed chwilą posprawdzałem jeszcze raz czyli na krótko replika napiernicza jak szalona, po podpięciu całego okablowania sił starcza na kilka krótkich serii i znowu tylko cykania a okablowanie się rozgrzewa. gdy całośc ostygnie znowu można chwilkę postrzelać. Chyba jakieś zwarcie teraz tylko namierzyć gdzie.

Edited by Boanerges-Jastrząb
  • 3 weeks later...