Boanerges-Jastrząb Posted February 23, 2014 Report Share Posted February 23, 2014 Dzisiaj po podpięciu baterii replika nie strzelała, był tylko odgłos cykania przy silniku a kable robiły się ciepłe. W kwestiach elektryczni-mechanicznych jestem laikiem, na szybko więc tylko sprawdziłem czy silnik kręci po wyjęciu ( kręci ) a potem podpiąłem baterię na krótko z pominięciem spustu,bezpiecznika i mosfetu ( replika zajazgotała od razu ) Tu moja wiedza się kończy, może doradzicie gdzie może uciekać napięcie, na spuście, na stykach kabli a może mosfet się wysypał ? czy samodzielnie mogę coś zdziałać miernikiem ? Aha czasem po przestrzeleniu na krótko jak wszystko podepnę ponownie potrafi raz lub dwa strzelić i znowu cykanie. Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted February 23, 2014 Report Share Posted February 23, 2014 Sprawdź dokładnie instalację. Replika tak nagle odmówiła posłuszeństwa czy była na jakimś nieudanym serwisie ? Quote Link to post Share on other sites
Boanerges-Jastrząb Posted February 23, 2014 Author Report Share Posted February 23, 2014 na serwisie to z 15tys kulek temu :-) Quote Link to post Share on other sites
blackblut Posted February 24, 2014 Report Share Posted February 24, 2014 Jakie masz kable? I jaką batkę Quote Link to post Share on other sites
Boanerges-Jastrząb Posted February 24, 2014 Author Report Share Posted February 24, 2014 (edited) kable modelarskie, bateria 9,6 4500 ( sprawdzałem też na nowej bateri synka 8,4 1600 i to samo ) do tej pory czyli ok 15 tys kulek nie było problemu. Przed chwilą posprawdzałem jeszcze raz czyli na krótko replika napiernicza jak szalona, po podpięciu całego okablowania sił starcza na kilka krótkich serii i znowu tylko cykania a okablowanie się rozgrzewa. gdy całośc ostygnie znowu można chwilkę postrzelać. Chyba jakieś zwarcie teraz tylko namierzyć gdzie. Edited February 24, 2014 by Boanerges-Jastrząb Quote Link to post Share on other sites
Boanerges-Jastrząb Posted March 12, 2014 Author Report Share Posted March 12, 2014 usterka zlokalizowana, pomógł kolega elektronik. posypał się jeden tranzystor w układzie mosfet. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts