Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Pierwsza replika karabinu wyborowego.

Recommended Posts

Siema.

Dzisiaj chciałbym zapytać się o karabiny wyborowe. Oto i moje pytania :

1. Snajperstwo jest nudzące?

2. Wiem że jest drogie, co myślicie o stopniowym tuningowaniu repliki?

3. SR 25 (P&J) to mnie interesuje, czy lepszy sprężyniak L96?

Tak mam hajs, smolić biedę. :icon_mrgreen:

1. To zależy od nastawienia psychicznego, ja bawiłem się w snajpera przez rok w całej siedmioletniej karierze w ASG.

2. Podejście finansowo słuszne ale niepraktyczne, bo snajperka ma być snajperką a nie "stopniową snajperką".

3. SR25 to niezły wybór, przy założeniu że będziesz tuningował stopniowo, może "od bidy" służyć za karabin szturmowy, dal czego "od bidy" - bo to długaśne wiosło i w rękach szturmana mało praktyczne, nie zdaje egzaminu w zakrzaczonym terenie, a do budynków zupełnie się nie nadaje.

Edited by Powała

1. To zależy od nastawienia psychicznego, ja bawiłem się w snajpera przez rok w całej siedmioletniej karierze w ASG.

Zależy też od tego jak rozumiemy snajperstwo. Bo można być snajperem łażącym samotnie (ew. w buddy teamie), inflitrującym, leżącym godzinami pod krzakiem, a można być snajperem łażącym z drużyną i działając jako wsparcie likwidować oddalone cele.

Zależy od charakteru. Ja nie trawie biegania z srką razem z grupą jako strzelec. Nawet jak miałem szturmówkę to wolałem działać na uboczu i na spokojnie. Sam wiesz lepiej jak wolisz działać.

Nikt nie powie czy snajperstwo jest nudzące a przynajmniej nie powinien bo to zależy od osoby ale nie zawsze strzelanki, scenariusz się nadają na snajperstwo ze sprężynówką więc dobrze jest mieć elektryka na mniejsze i dynamiczne strzelanki. Jeżeli zdecydujesz się na elektryczną snajperkę to możesz też wybrać m14.

Co do stopniowego tuningu to Powała dobrze Ci mówi. Nie da się takiego karabinu zrobić polowicznie. Możesz zastosować tylko trochę tańsze części. Ze słabym karabinem dostaniesz po tyłku i się zrazisz do snajperstwa.

Powiem jeszcze, że znam kilku snajperów i żaden się nie wahał i nie pytał czy to dobry pomysł ;d.

Edited by Skilrod

Zależy też od tego jak rozumiemy snajperstwo. Bo można być snajperem łażącym samotnie (ew. w buddy teamie), inflitrującym, leżącym godzinami pod krzakiem, a można być snajperem łażącym z drużyną i działając jako wsparcie likwidować oddalone cele.

Masz rację ale tu trzeba rozróżnić funkcję "snajpera" od "strzelca wyborowego" działającego w drużynie. To są zupełnie inne zadania.