OSKi-SNITF Posted March 1, 2014 Report Share Posted March 1, 2014 Mam następujący problem, kupiłem używaną kopię lunety M3 Leupolda (3,5-10x40) niestety w transporcie coś w środku odpadło/odkleiło się i teraz lata. Jest to niewielka blaszka, niestety nie wiem jak się można dostać do tej części lunety. Blaszka o której pisałem znajduje się między siatką celowniczą(najprawdopodobniej wypadła z wieżyczki do regulacji krzyża) a okularem od strony strzelca(bo nie wiem jak to się profesjonalnie nazywa). Ktoś się orientuje jak można się dostać do środka? p.s.Mam nadzieje że dobry dział jeżeli nie proszę o przeniesienie do odpowiedniego. Quote Link to post Share on other sites
mk8539020 Posted March 1, 2014 Report Share Posted March 1, 2014 Wersja z podświetleniem czy bez? Quote Link to post Share on other sites
OSKi-SNITF Posted March 1, 2014 Author Report Share Posted March 1, 2014 z podświetleniem, nie mam jak sprawdzić czy działa. Quote Link to post Share on other sites
mk8539020 Posted March 1, 2014 Report Share Posted March 1, 2014 Czuje że za lunetę trzeba się zabrać od tyłu. Ale nie będzie to przyjemne. Klej na gwintach itd 1 Demontujesz regulacje podświetlania i przez otwór gdzie przechodzą kable[lub dioda] patrzysz do środka czy dostałeś się tam gdzie powinieneś jeśli tak to starasz się pozbyć "obcego" Jeśli nie da rady zrobić nic w ten sposób to: 2 Odkręcasz okular czyli wszystko co znajduje się za pierścieniem regulacji powiększenia Gdy go zdemontujesz to powinieneś zobaczyć krzyż celowniczy Quote Link to post Share on other sites
mk8539020 Posted March 14, 2014 Report Share Posted March 14, 2014 i jak? Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted March 14, 2014 Report Share Posted March 14, 2014 i jak? Pewnie klej na gwintach nie puścił... Quote Link to post Share on other sites
OSKi-SNITF Posted March 27, 2014 Author Report Share Posted March 27, 2014 doszedłem do momentu w którym trzeba jakoś wyciągnąć moduł odpowiedzialny za przybliżenie ale jest dookoła oklejony jakimś silikonem czy czymś takim. Odpuszczam i zamieniam się lunetą z kolegą: mk8539020 . Może jemu się uda to ogarnąć ;) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts