Bromar Posted March 2, 2014 Report Share Posted March 2, 2014 witam. Mam problem z repliką DG05B. Problem widoczny jest tutaj: http://fotoo.pl/show.php?img=740734_sam-0041.jpg.html Chciałbym aby krok po kroku ktoś pomógł mi go rozwiązać Quote Link to post Share on other sites
WszystkoZajęte Posted March 2, 2014 Report Share Posted March 2, 2014 (edited) 1. Przycisk pozwalający Ci przesuwać kolbę po prowadnicy odciągnij maksymalnie (tj. w przeciwnym kierunku niż normalnie naciskasz i przesuwasz) i zsuń z prowadnicy. 2. Ten pierścień, który masz na drugim końcu prowadnicy (jej prawa strona na zdjęciu) przekręć by znalazł się na samym końcu tego gwintu (tj. przeszedł nieco na lewo). 3. Nasuń prowadnicę na ten kikut z tyłu repliki. 4. Ustaw prowadnicę otworem pod światło/weź latarkę. 5. Weź w miarę długi śrubokręt krzyżowy (płaskim też dałoby radę). 6. Wkręć do końca śrubę w środku, skręć ten pierścień z prowadnicy by przylegał do body repliki, załóż kolbę, gotowe. Edited March 2, 2014 by WszystkoZajęte Quote Link to post Share on other sites
Bromar Posted March 2, 2014 Author Report Share Posted March 2, 2014 (edited) Jest jeden problem. Nie mogę zdjąć kolby z prowadnicy. I pierścień jest wtopiony. Zastanawiam się czy nie wysłać go na gwarancję. Edited March 2, 2014 by Bromar Quote Link to post Share on other sites
pan kozaq Posted March 3, 2014 Report Share Posted March 3, 2014 Ew. możesz dłuższą śrubę włożyć (w granicach rozsądku). Więc tak: -bierzesz śrubę dłuższą i o podobnej grubości od "stockowej" -porównujesz śruby -zaznaczasz na nowej kilka mm. dalej miejsce do nacięcia -obcinasz -wsadzasz -dokręcasz I gotowe ;) Quote Link to post Share on other sites
Bromar Posted March 5, 2014 Author Report Share Posted March 5, 2014 zrobiłem inaczej ... W tej replice inaczej zdejmuje się kolbę (prowadnica jest na śrubę tzn. na stałe) trzeba było zdjąć innym sposobem kolbę (tu odchylić w drugą stronę rączkę do ustawiania długości) odkręcić zaślepkę i dokręcić śrubę :). Gorąco pozdrawiam ! Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts