Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Mam to "cudo" od paru miesięcy, używałem parę razy ale nie tyrałem jakoś specjalnie - a kosztowało mnie w sumie 10 polskich złotych, więc postanowiłem nie wybrzydzać.

Takie cuś, jeśli ktoś nie kojarzy:

802a4bc90723ec1625eb37bf53aefdc3e5f5c0be.jpg

No i niestety, ale chińska myśl techniczna potrafiła skopać nawet tak łopatologiczną kontrukcję, chociaż na szczęście da się to wszystko przeżyć.

Parę przemyśleń:

-do 4 głównych ładownic wchodzą po 2 ersoftowe magi emkowe, 1 od G36, od kałacha nie sprawdzałem, od MP5 z dwoma jeśli chodzi o wysokość, to nie ma problemu, a więcej upychać nie ma sensu, więc nie sprawdzałem.

-do 2 małych ładownic wchodzi... nie wiadomo co. Na magazynek od krótkiej/ładowarkę są za szerokie i za płytkie (2 magi pewnie by były, ale bałbym się zgubienia), na jakieś pierdółki raczej za małe. Wchodzi radyjko UV-5R, ale na wcisk, więc na wtyczkę do ptt pewnie trzeba by robić dziurę.

-nie wiadomo na co i po co, rzep "haczyk" w ładownicach jest naszyty nie tylko na klapie, ale na całej ich wysokości, czyli również w środku. Rzeczony rzep oczywiście delikatnie mówiąc, nie sprzyja przenoszeniu bandaża, czy czerwonej szmaty...

-nie rozgryzłem jeszcze, po co projektantowi/kopiście tego chesta przyszło do głowy naszywanie ramek na szelkach na wysokości ramion, ale podczas następnej libacji z pewnością zajmę się tym interesującym zagadnieniem

-w niektórych sytuacjach zapięcie/odpięcie klamerki na plecach wymaga chyba gumowych rąk

-jakość plastików jest oczywiście wprost żałosna, klamra ma luzy, ciężko się wciska, a wydaje dźwięk, jakby zaraz miała pęknąć

-rzepy są jakieś naprawdę dziwne, ale trzymają. Na razie i dosyć słabo, ale jednak.

-o dziwo materiał (powleczony PVC niby-nylon) nie jest aż taki zły, nie rozdarł mi się, ani nie przetarł (chociaz koledze już "udało się" go przeciąć o jakieś szkło bodajże), ale w Chinach widać nie pokładali w nim wielkich nadziei, więc chest w sumie jest uszyty z jego dwóch warstw. 2 warstwy podgumowanego nylonu swoje ważą rzecz jasna...

-kolor ("olive" w moim przypadku) oczywiście nijak się ma do np. cordury Invisty w Olive Drab, czy nawet starego poucha Helikona w oliwce. Wali chińczykiem na kilometr.

-szwy o dziwo dobrze trzymają, nie prują się, nie widać wystających nitek

Podsumowując - w cenie sklepowej oczywiście nie kupować, za grosze natomiast można się skusić, jeśli oczywiście nie mamy niczego lepszego.

To tak w ramach moich przemyśleń nad tematem czy "szpej ACM do ASG wystarczy".