Andrie Posted March 10, 2014 Report Share Posted March 10, 2014 Witam, od jakiegoś czasu zastanawiałem się, czytałem etc... na temat rozpoczęcia zabawy z ASG. Początkowo w planach miałem zrobić zakupy na trochę wyższym wymiarze niż, to co podam poniżej, niestety rzeczywistość zweryfikowała plany. W gruncie rzeczy plan mój, wygląda tak.\: Main weapon: Replika karabinka Specna Arms SA-B02 Bateria: (nie wiem czy wejdzie, ktoś może to zweryfikować?) Akumulator LiPo 7,4V 1800mAh 20C 2-modułowy Wiem, że to nie Imax, ale chyba tragedią nie jest?: Ładowarka Redox BETA z zasilaczem Kulki P.S.B.P G&G 0,20g 1kg pack BB Okulary będą dobre?: Okulary I-vo - bezbarwne, oprawki niebieskie Co do broni, myślałem również nad CYMĄ, jednakże nie jestem pewien co będzie lepsze. Do tego wszystkiego będę musiał jeszcze sobie dokupić mundur oraz rękawiczki. Mam nadzieję, że uda mi się to dostać gdzieś na w okolicach Katowic, bo jednak wolałbym zobaczyć i przymierzyć, nienormatywna wymiarówka ;) Quote Link to post Share on other sites
arend Posted March 10, 2014 Report Share Posted March 10, 2014 Kulki 0,23-0,25 będą lepsze. Batka wejdzie, acz da się ją taniej kupić. Ivo będą dobre, acz też się taniej da kupić jak się poszuka. Sama replika jest niezła, jest też nieźle opisana w dziale technicznym. Quote Link to post Share on other sites
Empi (MP) Posted March 10, 2014 Report Share Posted March 10, 2014 Bateria nie wejdzie, za szeroka a kulki lepiej 0,25g. Reszta w porządku. Quote Link to post Share on other sites
Andrie Posted March 10, 2014 Author Report Share Posted March 10, 2014 A gdzie szukać batki i okularów? Alledrogo czy jakieś inne sklepy internetowe? Myślałem też nad gogalmi, ale bez hełmu to tak może być śmiesznie. Oraz inna sprawa? Jaki amperomierz musi mieć bateria by sensownie można się z nią bawić? 1800 mAh wystarczy czy szukać czegoś w okolicach 2-2.2k mAh? Quote Link to post Share on other sites
Empi (MP) Posted March 10, 2014 Report Share Posted March 10, 2014 Masz zakładkę ze sklepami na forum poszukaj czego Ci trzeba. Okulary na początek wystarczą i 1800mAh też w zupełności wystarczy bo LiPole są bardzo wydajne. Batke szukaj takiego kształtu http://gunfire.pl/product-pol-1152198565-Akumulator-Redox-LiPo-1400-mAh-7-4V-20C.html żeby weszła do prowadnicy kolby albo jeśli jest dzielona to w specjalne miejsca w kolbie, tamta co podałeś wcześniej nadawała by się do chwytu przedniego a nie kolby. Quote Link to post Share on other sites
Andrie Posted March 11, 2014 Author Report Share Posted March 11, 2014 Mała zmiana w replice: gunfire.pl/product-pol-1152200036-Replika-karabinka-Specna-Arms-SA-B07.html Wróciła do stanu dostępnego, więc wziąłem to. Dłuższa lufa, stała kolba. Duży jestem więc i tak bym miał rozłożoną na maksa. :) Quote Link to post Share on other sites
ciepiello Posted March 11, 2014 Report Share Posted March 11, 2014 Witam Polecam www.rcskorpion.pl jeśli chcesz kupić Redox Beta combo 115zł. Nie widziałem nigdzie taniej. Tylko nie wiem w jakiej cenie przesyłka bo byłem osobiście odebrać replike i przy okazji zrobiłem zakupy Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts