Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Witam, od jakiegoś czasu zastanawiałem się, czytałem etc... na temat rozpoczęcia zabawy z ASG.

Początkowo w planach miałem zrobić zakupy na trochę wyższym wymiarze niż, to co podam poniżej, niestety rzeczywistość zweryfikowała plany. W gruncie rzeczy plan mój, wygląda tak.\:

Main weapon:

Replika karabinka Specna Arms SA-B02

Bateria: (nie wiem czy wejdzie, ktoś może to zweryfikować?)

Akumulator LiPo 7,4V 1800mAh 20C 2-modułowy

Wiem, że to nie Imax, ale chyba tragedią nie jest?:

Ładowarka Redox BETA z zasilaczem

Kulki P.S.B.P G&G 0,20g 1kg pack BB

Okulary będą dobre?:

Okulary I-vo - bezbarwne, oprawki niebieskie

Co do broni, myślałem również nad CYMĄ, jednakże nie jestem pewien co będzie lepsze.

Do tego wszystkiego będę musiał jeszcze sobie dokupić mundur oraz rękawiczki. Mam nadzieję, że uda mi się to dostać gdzieś na w okolicach Katowic, bo jednak wolałbym zobaczyć i przymierzyć, nienormatywna wymiarówka ;)

A gdzie szukać batki i okularów? Alledrogo czy jakieś inne sklepy internetowe?

Myślałem też nad gogalmi, ale bez hełmu to tak może być śmiesznie.

Oraz inna sprawa? Jaki amperomierz musi mieć bateria by sensownie można się z nią bawić? 1800 mAh wystarczy czy szukać czegoś w okolicach 2-2.2k mAh?

Masz zakładkę ze sklepami na forum poszukaj czego Ci trzeba. Okulary na początek wystarczą i 1800mAh też w zupełności wystarczy bo LiPole są bardzo wydajne.

Batke szukaj takiego kształtu http://gunfire.pl/product-pol-1152198565-Akumulator-Redox-LiPo-1400-mAh-7-4V-20C.html żeby weszła do prowadnicy kolby albo jeśli jest dzielona to w specjalne miejsca w kolbie, tamta co podałeś wcześniej nadawała by się do chwytu przedniego a nie kolby.

Mała zmiana w replice:

gunfire.pl/product-pol-1152200036-Replika-karabinka-Specna-Arms-SA-B07.html

Wróciła do stanu dostępnego, więc wziąłem to. Dłuższa lufa, stała kolba. Duży jestem więc i tak bym miał rozłożoną na maksa. :)