karol_alasz Posted March 21, 2014 Report Share Posted March 21, 2014 (edited) Magi ciężko wchodzą gdy komora hopa jest źle spozycjonowana w body...potem mag wciśnięty na siłę przesuwa komorę względem siebie a nie gearboxa i tracisz szczelność komora -dysza i/lub problem z.podawaniem kulek bo dysza wchodzi za głęboko w hopa... Naklejałeś na próbę izolkę na gearboxa żeby "odsadzić" komorę co by dysza głęboko nie właziła? Edited March 21, 2014 by karol_alasz Quote Link to post Share on other sites
a5d4f1 Posted March 21, 2014 Author Report Share Posted March 21, 2014 Tylko, że komora HU jest dwuczęściowa a dolnej części nie da się źle włożyć bo ma otwór, który uniemożliwia inne umieszczenie tego elementuu niż poprawne. Po naklejeniu izolacji, body po prostu nie chce się domknąć. Quote Link to post Share on other sites
destructor Posted March 21, 2014 Report Share Posted March 21, 2014 Pewnie gb dalej źle siedzi. Quote Link to post Share on other sites
a5d4f1 Posted March 22, 2014 Author Report Share Posted March 22, 2014 (edited) Problem jednak może być spowodowany samym gb. Po otworzeniu go zębatka tłokowa znajdowała się w pozycji, która powinna częściowo napiąć sprężynę ale sprężyna nadal była luźna a popychacz w tylnym połoženiu. Ostatni strzał był semi więc nie powinno tak być... To też może być powodem tej nieszczelności jeśli zwolnienie tłoka następowało gdy dysza była w tylnym położeniu. Tylko dlaczego tak się dzieje... Edited March 22, 2014 by a5d4f1 Quote Link to post Share on other sites
a5d4f1 Posted March 22, 2014 Author Report Share Posted March 22, 2014 (edited) Niestety nie mogę edytować. Replika już śmiga jak należy jeśli chodzi o gb tylko nadal jest nieszczelność aczkolwiek tak jak wspomniałem wina dyszy. GB był praktycznie niezauważalnie przesunięty w jedną stronę przez co pojawiał się taki problem. Izolka załatwiła sprawę. Dziękuję wszystkim za zaangażowanie w pomoc ;) Ma może ktoś jeszcze pomysł jak to uszczelnić? Czy w grę wchodzi tylko kupno nowej uszczelnionej dyszy? Edited March 22, 2014 by a5d4f1 Quote Link to post Share on other sites
blackblut Posted March 22, 2014 Report Share Posted March 22, 2014 (edited) Spiłuj czoło Popychacza dysza będzie się dalej wysuwać powinno pomóc Edited March 22, 2014 by blackblut Quote Link to post Share on other sites
karol_alasz Posted March 22, 2014 Report Share Posted March 22, 2014 Spiłuj czoło Popychacza dysza będzie się dalej wysuwać powinno pomóc O,rzesz... Właśnie zapomniałem o tym wspomnieć, a przy ostatnich dwóch replikach musiałem też tak poczynić... A popychacze lubią być właśnie pod kątem przy uchwycie dyszy. Quote Link to post Share on other sites
a5d4f1 Posted March 22, 2014 Author Report Share Posted March 22, 2014 Ale szczelność drastycznie spada przy samym poołączeniu głowicy i dyszy. Po strzale na semi dysza powinna być maksymalnie wysunięta czy schowana? Quote Link to post Share on other sites
karol_alasz Posted March 22, 2014 Report Share Posted March 22, 2014 Ostatnie GB jakie mi się przewinęło miało duszę wysuniętą do połowy... A jak się wysuwa.czy wsuwa sprawdza się na Auto...pomalutku,cyk,cyk,żeby nie było pełnego cyklu... Quote Link to post Share on other sites
a5d4f1 Posted March 22, 2014 Author Report Share Posted March 22, 2014 (edited) Sprawdzając w taki sposób dysza w pełni wysuwa się i chowa tylko strzelając na semi po strzale raz się zatrzyma wysunięta raz wsunięta ( a o ile dobrze się domyślam w przypadku semi powinna zawsze zatrzymywać się w tej samej pozycji) ... Wieczorem spróbuję spiłować popychacz może coś pomoże bo już kompletnie pomysłów nie mam :/ EDIT: Oglądając animację gb pomyślałem, że może zwolnienie tłoka następuje w chwili gdy dysza nie jest w HU tylko w pozycji, która wpuszcza kulki. Prawidłowo dysza powinna się schować pobrać kulkę, wysunąć i zwolnienie tłoka, a u mnie wygląda to tak jakby wchodziła kulka- wysunięcie dyszy-schowanie dyszy- zwolnienie tłoka. Wtedy też zgadzała by się nieszczelność. Wieczorem wrzuce zdj otwartego gb. Edited March 22, 2014 by a5d4f1 Quote Link to post Share on other sites
CerberBP Posted March 22, 2014 Report Share Posted March 22, 2014 Z dyszą i cyklem masz wszystko dobrze, to normalne w stockowej replice bez mosfet'a (AB) A strzał nie padnie przy odciągniętej dyszy bo mu na to zębatki nie pozwolą. Najpierw nastąpi zwolnienie popychacza przez wystający element na zębatce tłokowej a krótką chwilę po tym tłok zostanie puszczony przez ostatni ząb. Martw się złym ułożeniem szkieletu i minusem jakim jest dwuczęściowa komora HU. Quote Link to post Share on other sites
a5d4f1 Posted March 22, 2014 Author Report Share Posted March 22, 2014 Dysza po semi : http://www.iv.pl/images/85770560906937508732.jpg W bebechach : http://www.iv.pl/images/98941226156711199996.jpg Nie wiem w jaki sposób może być jeszcze źle ułożony... Wszystko do siebie pasuje a piny uniemożliwiają ruch w tył i przód. Przesunięcie w bok już poprawione przy użyciu izolki. Kurde szkoda repliki bo jeszcze mało widziała... Quote Link to post Share on other sites
blackblut Posted March 22, 2014 Report Share Posted March 22, 2014 Złóż wszystko nie strzelaj. I dmuchnij w lufę zobaczysz czy jest szczelna czy nie musi być opór. Quote Link to post Share on other sites
destructor Posted March 22, 2014 Report Share Posted March 22, 2014 No to spiłuj ten popychacz jak ci ludzie mówili, skoro nieszczelność jest w miejscu dysza->komora. Możesz też spróbować docisnąć maksymalnie komorę do gb, ale nie wiem dokładnie jak to u ciebie wygląda. Quote Link to post Share on other sites
a5d4f1 Posted March 23, 2014 Author Report Share Posted March 23, 2014 Panowie dziękuję za zainteresowanie tematem i wszelką pomoc :D dzisiaj przy składaniu wszystkiego do kupy zauważyłem, że poprzedni właściciel źle założył gumke na lufe a lufe do komory. Teraz wszystko śmiga jak należy :D Jeszcze raz bardzo Wam dziękuję ;) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts