Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Witam,zakupiłem w sklepie GunFire replike AK105 (RK-08)Replika przyjechała z naładowaną baterią więc postanowiłem ją przestrzelić ,a tu nagle HU chodzi luźno i w każdym położeniu kulka leci w dół, ,, rozebrałem replikę i patrze ,że w komorze nie ma dystansera. Gdzieś słyszałem ,że najlepiej dystanser zrobić z wkładu dugopisowego ,ja zrobiłem ,i umieściłem ,to już w ogóle kulki nie chciały latać.chciałem wyciągnąć zespół lufy z frontem ,próbowałem wybić tego pina ale za chiny ludowe nie chciał wyskoczyć ,jakby był zaplombowany .

PS.czym żółte smarują te gumki ,że tak lekko się wsuwają do komory.

Proszę o pomoc w tej sytuacji.

POZDRAWIAM!

Witam.

Owszem, dystanser można zrobić z wkładu od długopisu, jednak na uwadze trzeba mieć jego średnicę i długość.

Skoro kulki "nie leciały" to możliwe, że był zbyt duży, a jak wiemy nie jest on elastyczny - więc mógł blokować kulki.

(ewentualnie coś mogłeś złożyć źle i to jest tego efektem)

Jeśli chodzi o pin: pamiętaj, że wybija się go w odpowiednim kierunku. Jedna ze stron pinu ma wypustki - to powoduje jego blokowanie się w otworze. Jeśli tłukłeś na ostro w złą stronę, przeciągałeś te wypustki przez otwór, czego nie polecam na dłuższą metę.

Chiny najprawdopodobniej smarują to olejkiem sylikonowym.

Aby rozwiązać Twój problem - znajdź airsoftowy dystanser albo po prostu kup nową gumkę w komplecie z dystanserem i zamontuj, zawsze wyjdzie to na dobre względem stocku.